23948sdkhjf

Vognmænd sparer lønkroner ved at tilpasse overenskomsterne

Mindst fem østjyske vognmænd har fået hjælp til at betale chaufførerne mindre for overtid og andre ulemper. Fænomenet kaldes tuning af overenskomsterne. Det fortæller DR Østjylland.
- Vi kan ændre i planlægningen af arbejdstider, og på den måde kan vi nedbringe vognmandens lønudgifter, siger branchedirektør Anne Trolle fra vognmændenes arbejdsgiverforening, ATL.

Organisationen har foreløbig hjulpet 40 vognmænd til at spare i alt over 30 millioner kroner ved at gennemføre en sådan tuning af aftalerne.

Ingen af vognmændene vil stå frem offentligt, men ATL fortæller om en enkelt jysk virksomhed med 60 medarbejdere, som sparede 1,3 millioner kroner om året.

Anne Trolle erkender, at det kan give sure chauffører.

- Hvis medarbejderne har været vant til at have en vis mængde af overarbejdsbetaling hver måned, så bliver de jo ikke tilfredse, når man sådan kommer og tager penge fra dem på den måde, siger hun.

Anne Trolle tror ikke, at vognmændene er den eneste branche, som kunne få gavn af at tune overenskomsterne.

Formanden for transportgruppen i 3F Djursland, Per Jørgensen erkender, at overenskomststuning på ingen måde er et brud på reglerne og accepterer metoden.

- ATL gør det jo, for at vognmændene skal gøres mere konkurrencedygtige, og overenskomsten åbner jo mulighed for at ansætte chauffører på andre vilkår, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063