23948sdkhjf

Billund Lufthavn fylder 50 år

I 2014 har Billund Lufthavn 50-års jubilæum. Det vil blive fejret med aktiviteter, der synliggør byens begejstring og stolthed over at være Vestdanmarks intrernationale Airport. Der bliver charterfest og motionsløb på startbanen.
Billund Lufthavn åbnede i 1964 i en gammel hangar med et enkelt kontroltårn og en 1.660 meter lang start- og landingsbane med asfalt.

Siden har lufthavnen oplevet en bemærkelsesværdig vækst. Fra kun at have to indenrigsafgange om dagen og cirka 4.000 passagerer om året, sender man i dag passagerer til destinationer over hele verden med mange afgange i døgnet.

Billund Lufthavn hedder i dag Billund Airport. Passagerterminal på 40.000 kvm. er designet til at ekspedere 3,5 millioner passagerer om året. Cargocentret har 35.000 kvm. under tag og har kapacitet til at håndtere 100.000 ton gods om året. Faktisk har luftfragten været med helt fra starten.

En lufthavn med betydning

50-års jubilæet vil blive fejret med en række aktiviteter, der viser den udvikling, som lufthavnen har været igennem. Det er en udvikling, der har gjort Billund Lufthavn til Vestdanmarks internationale lufthavn og til en vækst- og kraftcenter i det lokalsamfundet.

Motionsløb på startbanen

5.000 meget morgenfriske motionsløbere får fredag den 16. maj i år en helt usædvanlig oplevelse. De skal løbe motionsløb på Billund Lufthavns startbane kort før, de første fly letter. Løbet er døbt Billund RUNway.

De 5.000 pladser var hurtigt væk, da tilmeldingen åbnede den 27. februar, og der er altså fuldt hus til det usædvanlige motionsløb, der er med til at markere 50-års jubilæet for Vestdanmarks internationale lufthavn.

Løberne tjekkes ind i Cargo Centrets nye Terminal 2, der bruges af afdelingen Outsourcing.

- Vi har oplevet en stor interesse for motionsløbet, der nu er helt booket op. Vi er meget begejstrede for den store tilslutning. Ikke mindst fordi vi dermed får indsamlet en masse penge til Børnehjertefonden, som vi samler ind til gennem hele jubilæumsåret, siger Anders Nielsen, som er projekt- og udviklingschef i Billund Lufthavn.

Unik kulisse

Startbanens 1.200 lys vil være tændt for at guide løberne, mens de løber solopgangen og daggryet i møde på den 3,1 km lange og 45 m brede bane.

- Vi er i fuld gang med at planlægge detaljerne på løbsnatten. Der vil være en helt særlig atmosfære, og vi glæder os meget til at tage imod alle de friske natløbere og give dem en "once in a lifetime"-oplevelse, siger Anders Nielsen, der tilføjer, at det er muligt at afhente sit løbsnummer allerede søndagen før løbet.

Løberne har kunnet melde sig til 5 kilometer, 10 kilometer eller en halvmaraton. Efter løbet får deltagerne morgenmad, og der er præmier til de hurtigste, ligesom alle deltagere er med i lodtrækningen om rejsegavekort til Club La Santa på Lanzarote.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.207