23948sdkhjf

Alkolås på Vestfyn Trækker

Selv om alkolåsen har været kendt i Danmark i flere år, er kendskabet til den er ikke særlig udbredt - hverken blandt politikere, myndigheder eller ganske almindelige personer.
Det bliver der gjort noget ved i år. Med Justitsministeriet i spidsen er man i gang med at implementere en lov, der giver mulighed for at bruge alkolåsen som led i en behandling af bilister, der har mistet kørekortet efter spirituskørsel.

Det sker fra den 1. januar 2015.

- Faktisk blev loven vedtaget for snart fire år siden; men nu er man ved at gøre klar til de første programmer, forklarer Jan Povlsen, som importerer den amerikanske alkolås Smart Start.

- Vi har været til forhandlinger med de forskellige myndigheder. Vi har haft eksperter fra USA med til forhandlingerne. Der er ved at ske noget nu.

Jan Povlsen deltager på Vestfyn Trækker-messen, der starter i dag og varer til og med søndag.

- Jeg håber at komme til at tale med mange interesserede. Jeg vil vise, hvad en alkolås er, og hvordan den virker. Man kan også få lov at prøve den. Og så er jeg parat til at få en fornuft snak med de besøgende om alkoholpolitik.

Ingen fusk

Transportmagasinet: Kan man ikke omgå alkolåsen og starte bilen alligevel?

- Nej, det kan man faktisk ikke, siger Jan Povlsen. Den nyeste alkolås - Smart Start 20/30 - indeholder en funktion, som forhindrer, at man kan bruge en ekstern kilde til at blæse med. Nogle alkolåse er forsynet med et lille kamera, som tager et billede, hver gang den bruges.

- Der er stort set tænkt på alt, så en alkolås er meget effektiv og pålidelig.

Ford Mustang

Jan Povlsen tager også en Ford Mustang med på messen. Bilen er en af de godt 3.000 køretøjer med alkolås herhjemme.

- Jeg har selvfølgelig Mustang’en med som blikfang, men også for at vise, at man kan montere en alkolås i alle slags biler. Og dt er ikke noget, der skæmmer bilen.

På Vestfyn Trækker tager Jan Povlsen også nogle alkometre med.

- I messedagene har vi kampagne på dem til lige under 100 kroner. Man må ikke forveksle et alkometer med en alkolås. Et alkometer kan ikke andet end at fortælle, om man har alkohol i mundhulen. Den kan give et lille fingerpeg, om man skal køre ned til bageren søndag morgen efter en fest.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078