23948sdkhjf

FAKTA: Danmark har 74.109 kilometer vej

Staten har været med til at igangsætte investeringer for 142 mia. kr. i veje og jernbaner i perioden 2014-20.
* Transportinfrastrukturen består af veje, jernbaner, broer, tunneler og terminaler. Terminaler dækker over lufthavne, havne og kombiterminaler, hvor jernbanegods kan omlades til lastbiler.

* Også cykelstier, lyssignaler og køreledninger til tog hører ind under infrastruktur.

* Infrastrukturen er vig tig for produktiviteten i samfundet, blandt andet fordi danske virksomheder er afhængige af, at deres ansatte kan komme let og hurtigt rundt i landskabet.

* Infrastrukturen i Danmark består af 74.109 kilometer vej, 2649 kilometer jernbane, 11 lufthavne, 124 havne og tre kombiterminaler, hvor jernbanegods kan omlades til lastbiler.

* Der er med aftalen om en grøn transportpolitik fra 2009 og en række efterfølgende aftaler vedtaget investeringer i nye anlæg og vedligehold af infrastrukturen.

* Investeringerne i veje og jernbaner, som staten har været med til at igangsætte, udgør i gennemsnit 22 milliarder kroner årligt frem til 2017, hvorefter investeringsomfanget falder frem mod 2020.

* Samlet set har staten været med til at igangsætte investeringer for 142 milliarder kroner i veje og jernbaner for perioden 2014-2020.

* Tallene inkluderer investeringer i en udbygning af metroen i København, anlæg af Femernforbindelsen og letbaner (moderne sporvogne) i København, Aarhus og Odense.

Kilde: Produktivitetskommissionens analyserapport Infrastruktur

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078