23948sdkhjf

Dansk koncept spreder sig til resten af Europa

Maksimering af oppetid er vigtig for enhver vognmands forretning. Derfor har MAN haft fokus på at udvikle en eftermarkedsservice, der kan sænke vognmændenes driftsomkostninger og øge driftssikkerheden.
- Vores MAN ServiceCare er unikt. Det er en stor hjælp for vognmændene, at vi overtager administrationen af deres service, siger Mads Rydahl Vestergaard, der er Business Solutions Manager i MANs eftermarkedsafdeling.

- MAN Service Care er hjælp til selvhjælp.

Sådan siger direktør Peter Flensted fra vognmandsfirmaet Viggo Petersens Eftf., der har 95 lastbiler, som til sammen kører 7 millioner kroner km. om året.

- For blot et par år siden sad vi med manuelle regneark og førte logbog over hver enkelt bil. I dag er virkeligheden en helt anden for de 35 biler, hvor vi har installeret MAN ServiceCare. Det er en del af vores servicekontrakt.

- For os er det et optimalt set-up. Vi er fri for manuel overvågning. Alt er automatiseret og vi oplever allerede stor forskel. Jeg tror, at alle vognmænd kommer til at bruge den slags systemer til både service og indsamling af alle typer data, der kan give relevant viden om flåde, drift og forretning.

Sådan virker

MAN Service Care

En lille intelligent software-enhed på størrelse med en iPhone bliver installeret i lastbilen. Herfra opsamles data fra ni serviceparametre samt et antal kundespecifikke målepunkter.

Imens lastbilerne stadig ruller på landevejen, registrerer systemet eksempelvis om bremsebelægningen er ved at være slidt, om det er tid til olieskift og om den årlige service er lige rundt om hjørnet.

Via MANs Service Care afdeling får kunder og stamværksted besked om eventuelle service-advarsler i så god tid, at man kan planlægge besøget på værkstedet, så det passer ind i kundens dagligdag.

Mads Rydahl Vestergaard, som har ansvaret for MAN Service Care i Danmark, fortæller, at MANs øverste eftermarkedschefer i hovedkontoret i München er blevet så begejstret for systemet, at man nu har planer om at lancere MAN ServiceCare®, som et tilbud til kunderne i 19 andre lande i Europa.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062