23948sdkhjf

Hurtige, sikre og præcise løft

Med den nye Still reach-truck FM-X øges produktiviteten væsentligt ved hjælp af en aktiv stabilisering af lasten.
Enhver truckfører ved, at når en palle med gods løftes i højden, vil masten stå og svinge frem og tilbage. Der må påregnes en vis ventetid, inden der kan arbejdes videre.

Den nye Still FM-X reachtruck er standard udstyret med en aktiv laststabilisering, som er med til at øge effektiviteten væsentligt. Ventetiden bliver reduceret med op til 80 procent.

Ved hjælp af en automatisk udligningsimpuls bliver de svingninger, som opstår ved høje løftehøjder stoppet hurtigt og effektivt. Man opnår en effektiv og samtidig mere sikker håndtering af last. Så mens andre truckførere må vente på at svingningerne i masten aftager, kan den, der arbejder med den nye FM-X, hurtigt udføre næste opgave.

Ved mellemliggende løftehøjder og under kørslen tilpasser det intelligente Optispeed styringskoncept automatisk hastigheden til lasten og giver en hurtigere omsætningshastighed. Brugen af avanceret proportionalventilteknik sikrer også en fintfølende betjening og trinløs styring.

Med en nyudviklet mast, som også har en forbedret stivhed, løfter FM-X nu uden problemer 1.000 kg op i 13 meters højde, som er den maksimale løftehøjde. Hermed er det muligt at sikre optimal udnyttelse af lagerpladsen.

I alt omfatter serien seks forskellige løftekapacitetsklasser, fra 1,0 til 2,5 ton. Med undtagelse af FM-X 25 (2,5 ton) kan alle modeller også leveres i en dybdestablingsudførsel. FM-X versioner i 1,4 t , 1,7 t og 2,0 t kan leveres med super elastiske dæk samt med mere frihøjde til kombineret inden- og udendørs brug.

Kraftfuld accelleration

Den 48 V vekselstrømsmotor muliggør en kraftfuld acceleration kombineret med en max. hastighed på 14 km/t og løftehastigheder på op til 0,5 m/sekund.

Alle operative enheder for køre-, løfte- og styringsfunktioner er fuldt indkapslede og dermed optimalt beskyttet mod støv, snavs og fugt. For at enhver reach-truck kan udnyttes optimalt, tilbyder Still et bredt udvalg af batterikapaciteter fra 360 til 930 Ah.

Takket være energiudnyttelse under opbremsning, energibesparende LED-lys, samt muligheden for at anvende energispareprogrammet Blue-Q, som sikrer en energibesparelse på op til 10 % - blot ved et tryk på en knap - og uden at ydeevne forringes, er det muligt at arbejde i flerholdsdrift blot med en enkelt batteriopladning.

Still har også tænkt på miljøet og derfor er FM-X produceret i materialer, som næsten alle kan genbruges.

Hurtigt ind og ud

For en hurtig og sikker ind- og udstigning af trucken har STILL sørget for et større og lavt placeret trin samt et bredt indstigningsgreb. Et helhedsorienteret ergonomikoncept med en rummelig førerplads, justerbare betjeningselementer og god benplads sikrer et afslappet, behageligt og sikkert arbejdsmiljø. Rattet kan nu også justeres i højden.

Et polstret førersæde reducerer vibrationer fra et ujævnt underlag og skåner dermed førerens ryg. Ligeledes er sædet højdejusterbart og samtid kan fodstøtten hæves, således at førerpladsen kan tilpasses individuelt, også til truckføreren med de korte ben. Det ergonomiske komfortsæde kan vippes, således at både ryg og nakke skånes mens føreren får et godt overblik op til – eller over lasten. Ved brug af fingertip eller det ergonomisk designede joystick kan truckføreren nemt og effektivt betjene alle de hydrauliske funktioner uden at skulle ændre sit greb. Oplysninger om drift, hastighed, køreprogram, batteriindikator eller vægtangivelse vises tydeligt på et display. STILLs standardiserede og brugervenlige betjeningskoncept gør det let for enhver truckfører at sætte sig ind i, hvordan trucken fungere.

Ny mast

Mastsideskift samt den asymmetrisk placerede friløftcylinder giver et godt udsyn til lasten, som ikke forstyrres af hydraulikslangerne fra slæden. Muligheden for højdeforvalg eller med brug af et kamera-system på gaflerne kan hjælpe føreren med at placere gaflerne præcist og dermed lette placeringen af varerne. Den fuldelektriske 360 graders styring sikrer en let og præcis betjening af trucken selv med tung last på op til 2,5 ton. Den konstante "klokken 9 position" af rattet ved ligeud kørsel sørger for en sikker kørsel også ved på tophastigheder.

For at gøre FM-X endnu mere robust til at modstå en hård hverdag, er chassiset opbygget i metal på udsatte steder. Ved kurvekørsel er sikkerheden i top da hastigheden automatisk reguleres ved kurvekørsel (Curve Speed Control). Adgangskontrol via datakort, RFID-chip eller PIN-kode er en mulighed i STILL FleetManager 4.x, som giver mulighed for at tildele forskellige brugerrettigheder, hastighedsbegrænsninger men som også kan anvendes til forskellige analyser.

Den nye FM-X er designet med det formål at forbedre effektiviteten på lageret og dermed reducere tid og omkostninger. At STILL har nået målet er blevet bekræftet gennem udmærkelsen Red Dot Award 2014. Juryen roste produktdesignet for et forbedret udsyn og en intuitiv betjening samt den hidtil ukendte aktive laststabilisering, som kan gøre ind- og udlagringen af varer væsentligt hurtigere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078