23948sdkhjf

Spil skal lokke unge til

Danmarks dyreste undervisningsspil skal skaffe unge til transportbranchen.
Syv millioner kroner er brugt til at udvikle det våben, der skal få de unge til at søge en fremtid bag rattet af en lastbil.

Det gør Cargo Dynasty til intet mindre end danmarkshistoriens største og dyreste undervisningsspil. Det blev præsenteret på transportmessen i Herning, hvor spillet blev testet "live" af den primære målgruppe; elever fra folkeskolens to ældste klassetrin, mens transportminister Henrik Dam Kristensen så interesseret til.

- Vi kan godt mærke, at der bliver længere mellem de elever, der søger ind på transportlinjen, siger Magnus Købke, der som projektchef hos TSU, er manden der står med ansvaret for udviklingen af Cargo Dynasty.

- Det er ikke et problem her og nu, men det bliver det i fremtiden, for transportbranchen kommer om få år til at mangle kvalificeret arbejdskraft, hvis vi ikke gør noget drastisk,

- TSU forærer spillet kvit og frit som undervisningsmateriale til Danmarks folkeskoler, og det er der én helt specifik årsag til.

- Spillet kan forhåbentlig give nogle unge mod på og lyst til at skabe sig en karriere inden for transport. Det er en både sjov og udfordrende branche at være i, og det reflekterer spillet, siger Magnus Købke.

Transportminister Henrik Dam Kristensen besøgte TSU’s stand og talte med elverne fra Hammerum Efterskole, som spillede Cargo Dynasty på messen i Herning.

- Det er et fremragende initiativ, sagde ministeren.

- Det er et spil, der i den grad er designet til at forberede eleverne på de krav, som findes i erhvervslivet. Og at de så oven i købet synes det er sjovt, gør jo bare at det sætter sig fast, siger Henrik Dam Kristensen.

Leg og lær

Computerspillet Cargo Dynasty har kostet syv millioner kroner at udvikle. Det minder i sin natur om de kendte kommercielle successpil Sim City og Minecraft, forstået på den måde, at man starter ved 0, og selv skal bygge sin vognmandsforretning op med lagerbygninger, lastbiler, kvalificerede medarbejdere osv.

Cargo Dynasty er et multiplayer online-baseret spil, hvor skoleelever i grupper skal konkurrere mod hinanden om at vinde flest budrunder på gods, og dermed tjene flest penge. Helt enkelt er det dog ikke. Udgifter og indtægter skal hænge sammen, så man må have fat i lommeregneren. Medarbejdere skal efteruddannes, lagerbygninger skal opføres og køre-hviletids bestemmelser skal overholdes. Ellers får man bøder af politiet. Spillet findes også i en singleplayer version.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094