23948sdkhjf

Olsen Dyhr: Bedre togdrift forudsætter ny Vejlebro

Transportminister Pia Olsen Dyhr slår fast, at en ny bro over Vejle Fjord er nødvendig for togplanen.
En ny togbro over Vejle Fjord er så central en del af regeringens togplan og ønsket om hurtigere tog i hele landet, at transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) på ingen måde vil imødekomme Dansk Folkeparti og Enhedslisten, der ellers er parat til at droppe broen.

Pia Olsen Dyhr forklarer til Ritzau, at broen nemlig ikke kun skal være med til at spare otte minutter på rejsen mellem Aarhus og Odense. Den skal også skabe plads på linjerne, så store dele af Jylland kan få glæde af en bedre togdrift.

- Hvis ikke vi får en bro over Vejle Fjord, er der ikke skinner nok til, at vi kan togbetjene eksempelvis Vestjylland med to tog i timen. Det vil vi gerne både til Herning, Holstebro og Struer.

- Desuden vil vi også gerne sørge for, at Midtjylland og Nordjylland får to tog i timen. Det kræver også flere spor.

- Så det handler ikke kun om de 8-10 minutter til Aarhus. Det handler om en ordentlig servicering af hele Jylland, og det forudsætter en ny bro over Vejle Fjord, siger hun.

Dansk Folkeparti og Enhedslisten tog fredag muligheden for at droppe broen med ind til det første forhandlingsmøde om den såkaldte togfond.

Togfonden indeholder 28,5 milliarder kroner, som regeringen og de to partier er enige om at hente ved en ændret beskatning af de selskaber, der henter olie op af undergrunden i Nordsøen.

Dansk Folkeparti og Enhedslisten vil have ministeren til at undersøge, om de godt fire milliarder kroner, regeringen har sat af til broen over Vejle Fjord, kan bruges bedre andre steder.

Men Pia Olsen Dyhr har svært ved at se alternativet.

- Når vi kigger på det i forhold til Vejle Fjord og for den sags skyld også den nye bane over Vestfyn, så er vores udfordring, at vi er nødt til at have skinner nok til, at der kan køre alle de her hurtige tog, vi gerne vil have.

- Det kan godt være, at der er et eller andet lille hjørne, vi kan kigge på i forhandlingerne, det er jeg sådan set åben overfor. Men vi skal sikre, at der er plads på skinnerne, siger Pia Olsen Dyhr.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109