23948sdkhjf

Fremgang og overskud i Aalborg

2012 blev et rekordår for Aalborg på vindmølleområdet. Også de andre forretningsområder steg pænt.
Aalborg Havn opnåede i 2012 et overskud på 28,8 millioner kroner med en nettoomsætning på 134,8 millioner kroner. Det er en stigning på 10 procent i forhold til 2011. Koncernens egenkapital nærmer sig 400 millioner kroner.

Som hjemsted for to af de helt store aktører på vindmølleområdet – Bladt Industries og verdens største vingefabrik, Siemens Wind Power – har Aalborg Havn en central position i projektudskibningen af møllekomponenterne, og 2012 blev et rekordår.

570 vinger

Fra Siemens Wind Powers fabrik på Assensvej blev udskibet 570 vinger, hvilket er en stigning på 45 procent sammenlignet med 2011. Stigningen forventes at fortsætte, og i 2013 ventes vinger med længder helt op til 75 meter.

Bladt Industries skabte året igennem stor aktivitet på projektkajen. Til London Array Offshore Wind Farm blev udskibet 175 overgangssektioner med en vægt mellem 200 og 320 ton, og til Anholt Havmøllepark blev udskibet 111 bundsektioner på omkring 430 ton og 111 overgangssektioner på omkring 300 ton.

Også importen af korn og foderstoffer til Hedegaard satte præg på havnens 2012. En stigning på 42 procent medførte et højt aktivitetsniveau i Nordhavnen, og det ser ud til at fortsætte ind i 2013.

Olie står for 40 pct.

Over 40 procent af den samlede omsætning kommer fra Oliehavnen, og med etableringen af datterselskabet Port of Aalborg Tankshore med egen tankkapacitet har Aalborg Havn opgraderet indsatsen i Oliehavnen. Havnen har blandt andet på vegne af alle Oliehavnens aktører påtaget sig den koordinerende rolle i forhold til miljø og sikkerhed.

Container-feederruten til Rotterdam oplevede i 2012 en stor opbakning fra områdets eksportører og importører, og samlet set voksede tonnagen på ruten med 16 procent. I Centralhavnen var der i årets løb besøg af syv krydstogtskibe – det hidtil højeste antal. De kommende år arbejdes der intensivt i samarbejde med VisitAalborg på at øge antallet af krydstogt anløb.

Aalborg Havn er i en stadig transformation fra at være en infrastruktur, der betjener industrielle erhverv, til at være en moderne havn, hvor værdiskabelsen er baseret på viden.

I den bestræbelse indgår havnen et tæt samarbejde med Aalborg Universitet om vidensamarbejde for gennem kompetenceudvikling og forskningssamarbejde at skabe værdi og vækst for begge parter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078