23948sdkhjf

Julen har været tragisk på de danske veje

Syv personer har mistet livet på de danske veje i juledagene, hvilket er markant flere end de seneste år.
Haderslev: Cyklist og lastbil

En 75-årig kvindelig cyklist mistede søndag formiddag livet, da hun blev kørt ned af en lastbil i Sønderborg. Dermed blev kvinden den syvende person, som siden lillejuleaften har mistet livet i trafikken.

De syv døde er markant højere end de seneste år, hvor der i 2012 og 2011 var to døde hvert år i dagene omkring højtiden.

Middelfart: Overhalingsulykke

Den værste trafikulykke i et halvt år indtraf første juledag, da en 46-årig mand og hans forældre blev kørt ned bagfra på Bogensevej ved Middelfart.

Ulykken skete, da en 23-årig mand ville overhale en mor og søn i en forankørende bil.

Intet tyder på, at den 23-årige var påvirket eller kørte for hurtigt.

Holbæk: Overholdt ikke vigepligt

Allerede dagen efter døde en 67-årig kvinde, da en bilist ikke overholdt sin ubetingede vigepligt på Gl. Skovvej i Vipperød ved Holbæk.

Bilisten bliver ramt i siden af en anden bil, hvor den 67-årige kvinde var passager. Begge førere i bilerne slap med mindre kvæstelser.

Kolding: Uvending på motorvejen

Lillejuleaften omkom et ældre ægtepar også i trafikken, da de kom kørende på den sønderjyske motorvej nær Kolding.

Ulykken skete angiveligt, da ægteparret holdt i nødsporet, og manden på 85 år ville lave en U-vending. En 62-årig mand kom kørende og ramte ægteparrets bil.

Flere trafikdræbte i år

Sidste år omkom 167 mennesker i trafikken, hvilket var historisk lavt. Med de mange dødsfald i juledagene har 192 mistet livet på vejene i år.

Tidligere i år kom Færdselssikkerhedskommissionen med sin handlingsplan "Hver ulykke er én for meget". I den er målet, at der i 2020 maksimalt må omkomme 120 i trafikken om året.

Og det er realistisk, vurderer Mogens Kjærgaard Møller, der er administrerende direktør i Rådet for Sikker Trafik.

- Men det kræver virkelig en indsats, både fra bilfabrikanternes side, at der er gode veje at køre på, og at vi i trafikken opfører os, som man bør gøre, sagde Mogens Kjærgaard Møller tidligere til Ritzau.

Politiet vil fortsat i 2014 have særlig fokus på kontrol af for høj hastighed, spiritus- og narkokørsel, bilisternes opmærksomhed og brugen af sele, fordi der her er flere liv, der kan reddes.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096