23948sdkhjf

Forvandling fra skrog til moderne cruisefærge

Fjord Lines anden nye cruisefærge er netop ankommet til Bergen efter en lang slæbetur fra det polske værft i Gdansk. Skibet skal nu indrettes med restauranter, suiter og motorer, der kører på naturgas.
Forvandlingens time er kommet. Over de næste måneder vil der være hektisk aktivitet på det norske værft Bergen Group Fosen, hvor et stort hold af specialister vil forvandle et bart stålskrog til en supermoderne cruisefærge.

- MS Bergensfjord er vores splinternye færge. Den skal indrettes til et topmoderne flydende hotel, fortæller Fjord Line Danmarks direktør, Gert Balling.

- Skibet får både komfortable standardkahytter og luksuøse suiter, restauranter med særlige madkoncepter og endda en Havana Cigar Club. Udover en gourmetrestaurant får skibet også en buffetrestaurant, en café og en vin- og tapasbar. Der bliver også en restaurant under åben himmel om sommeren!

I alle restauranter og spisesteder kræses der for den gode madoplevelse. Menuerne er udviklet af Fjord Lines køkkenchefer i samarbejde med Norsk Sjømatcenter og Gastronomisk Institut.

Store dele af skibet får åbne og lyse områder, hvor man kan nyde den fantastiske havudsigt op gennem den norske skærgård. Fjord Lounge, der er placeret forrest i skibet, giver med de store panoramavinduer passagerne det fulde naturoverblik, ligesom man kan få natursceneriet direkte ind på nethinden i fuld skala på det store udendørsdæk.

MS Bergensfjord indrettes præcist som søsterskibet MS Stavangerfjord, som sættes i rutefart den 29. maj.

Begge færger får mere end 300 komfortable kahytter og suiter, restauranter, caféer, taxfreebutikker, kasino samt kursus- og konferencefaciliteter om bord. Skibene har plads til 1500 passagerer, og de kan rumme op til 600 personbiler og lastbiler.

Dagligt til Norge

Cruisefærgerne vil sejle dagligt på ruterne Hirtshals–Stavanger–Bergen og Hirtshals–Langesund. Ruterne starter op den 29. maj.

Mens Stavangerfjord stævner ud på sin jomfrutur den 29. maj, er MS Bergensfjord klar til sejlads i september.

- Det bliver den grønneste søvej mellem Norge og Danmark, siger Gert Balling.

- De nye færger sejler nemlig på flydende naturgas, LNG, og er derved de mest miljøvenlige af sin slags i hele verden.

I tillæg til passagertrafikken har Fjord Line god kapacitet på fragt af alle nyttekøretøjer og gods, der håndteres af Fjord Lines cargoafdelinger i Norge og i Danmark.

Fjord Line blev grundlagt i 1993. Rederiet har 245 ansatte. Heraf er omkring 85 beskæftiget på kontorerne i Bergen, Stavanger, Egersund, Kristiansand og Hirtshals. Godt 160 er beskæftiget på skibene og i sommerhalvåret beskæftiges yderlige 80 medarbejdere på søen.

Med indsættelsen af de to nye cruisefærger øger Fjord Line sin medarbejderstab på søen til cirka 510 personer i 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078