23948sdkhjf

Lastbilsalg i kraftig fremgang.

Indregistreringen af nye lastbiler steg i oktober med 41,4 procent. Der blev indregistreret 410 nye lastbiler. Det er en fremgang fra 290 i oktober 2012.
- Det er særdeles positivt, at antallet af nyregistrerede lastbiler nu vokser for anden måned i træk, siger adm. direktør Bent Mikkelsen fra Danske Bilimportører.

- Vi skal huske, at procenterne hurtigt kommer til at se store ud, fordi markedet ikke er så stort.

- Når det er sagt, er det meget opløftende, at vi endelig ser en vending. Vi fornemmer i markedet, at det går bedre, og samtidig spiller nye EU-normer fra nytår formentlig også en rolle.

Varebilsalg i lille tilbagegang

Markedet for varebiler kunne ikke holde trit med den markante fremgang fra september. Salget dykkede med 88 biler i forhold til oktober sidste år, svarende til en tilbagegang på 4,2 procent. I alt kørte 2.025 nye varebiler ud på de danske veje for første gang.

- Varebilssalget har igennem hele 2013 bevæget sig skiftevis op og ned. Det er naturligvis beklageligt, at vi må konstatere tilbagegang i oktober, men der er tale om meget beskedne ændringer og overordnet set er markedet på niveau med sidste år, hvilket hele tiden har været vores forventning til 2013, siger Bent Mikkelsen.

Personbiler i nyt spring fremad

Danskerne har fortsat stor appetit på nye personbiler. 16.871 nye personbiler fik i oktober et sæt nummerplader på for første gang. Det var hele 10,9 procent flere end i oktober sidste år.

- Fremgangen i oktober er historisk, siger Bent Mikkelsen.

- Vi skal huske, at den tocifrede fremgang vel og mærke finder sted i forlængelse af to rekordår for bilsalget. Det gør fremgangen endnu mere imponerende.

- Der sker i øjeblikket en foryngelse af bilparken, som blandt andet gavner klima og trafiksikkerhed. Han påpeger samtidig, at det er både de private forbrugere og virksomhederne, der bidrager til fremgangen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078