23948sdkhjf

Olsen Dyhr ind i kampen for modulvogntog

Den danske regering er durk imod et forslag i EU-parlamentet, der vil afskære modulvogntog fra at krydse landegrænserne i EU - inklusive Øresundsbron mellem Danmark og Sverige.
- Vi vil selvfølgelig gerne sørge for, at vores modulvogntogsforsøg kan fortsætte, siger transportminister Pia Olsen Dyhr (SF).

- Jeg har snakket med min svenske kollega om det, og vi har tænkt os at arbejde for, at vi kan fortsætte med modulvogntog.

Den danske transportminister har endnu ikke talt med sin tyske eller hollandske kollega om problemet.

- Evalueringen for nylig viser, at det trafiksikkerhedsmæssigt er bedre med modulvogntog end almindelig lastbiltrafik. Desuden er det miljømæssigt fornuftigt, siger hun.

Uklarhed

Det er omgærdet af juridisk uklarhed og politisk tågesnak, om et modulvogntog kan passere den dansk-tyske grænse for eksempelvis at køre til Holland uden at omlade i Hamborg. Usikkerheden skyldes, at modulvogntog kun kører som forsøg og ikke indgår i EU's dimensionsdirektiv.

Uklarheden fjernes ikke helt i transportkommissær Siim Kallas forslag til ny EU-lovgivning om lastbilers vægt og længde. Her begrænses den grænseoverskridende trafik til mellem kun to medlemsstater.

Østrig vil indskrænke

Den østrigske socialdemokrat Jörg Leichtfried er EU-parlamentets chefforhandler på området - en såkaldt "rapportør." Han trækker i den modsatte retning og vil forhindre kørsel med modulvogntog over landegrænserne og således også mellem Danmark og Sverige.

Jörg Leichtfried siger, at det er nødvendigt at have fælles standarder for køretøjer til internationale transporter.

- Alle undtagelser fra disse standarder bør være ekstraordinære og begrænses til nationale transporter, hedder det i hans udkast til betænkning i EU-parlamentets transportudvalg.

Transportudvalget stemmer om betænkningen den 11. februar 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078