23948sdkhjf

Nytårstale - Kjøbenhavns Vognmandslaug

- Danske vognmænd skal forbedre deres kvalifikationer, siger oldermand Jørgen Kjeld Jensen, Kjøbenhavns Vognmandslaug i sin nytårshilsen.
- Krisen var ikke helt aflyst i 2013; men mange vognmænd i Kjøbenhavns Vognmandslaug kunne alligevel vise pæne regnskabsmæssige resultater i årets løb.

- Det skyldes blandt andet dygtighed i det daglige arbejde og en strategi, der bevæger forretningen mod områder eller nicher, hvor der stadig efterspørges efter kvalitet og specialkompetencer.

Cabotage

Vores hovedorganisation, DTL, har i det forløbne år haft et meget stort fokus på cabotagekørsel. Det er et fokus, der med rette påpeger nogle helt urimelige konkurrenceforhold. Efter DTLs opfattelse truer det med at udslette hele det danske transporterhverv.

- Så galt går det nok næppe, men der vil være en del transport, som ikke længere kan gennemføres med danske lastbiler. Det er uheldigt. Det betyder tab af arbejdspladser i transportsektoren.

- Med vores medlemskab af EU har vi accepteret arbejdskraftens fri bevægelighed. Derfor vil vi få behov for fortsat regulering på cabotagekørslen nogle år endnu fremover.

Kvalifikationer og "know how"

- En dansk transportsektor i fremtiden vil kræve, at vi kan opvise nogle kvalifikationer og know how, som transportkøberne ikke umiddelbart kan købe andre steder.

- Det betyder, at vi skal tænke strategisk, og vi skal uddanne os.

- Vi skal sikre, at vi får nye friske medarbejdere til branchen. Vi skal have nogle medarbejdere, der tror på en fremtid for erhvervet, og som kan håndtere materiel, kunder og ikke mindst afrapportere på en fornuftig måde.

- Det kræver en indsats på bestyrelsesniveau at få strategien genovervejet og få den nedbrudt i konkrete handlinger.

- Den proces kan også foregå i en enkeltmandsvirksomhed, brug revisor, bank og ikke mindst Laugets sekretariat til den proces.

Flere lærepladser

Derudover skal der skabes lærerpladser i branchen - ja faktisk er det kun i hver tiende virksomhed, der er en lærling.

Det burde være i hver anden virksomhed, hvis den naturlige afgang fra erhvervet skal erstattes med faglært arbejdskraft.

Skarpere mellemledere

Det er ikke kun på lærlingesiden, der kan opgraderes, også mellemlederne kan blive skarpere gennem uddannelse.

Denne gruppe er ofte lidt overset og dog af stor betydning for den daglige drift.

Derfor hilser jeg et initiativ fra DTL om lederuddannelse velkommen. De første kurser starter her i hovedstadsområdet i februar og er tilrettelagt, så det ikke bliver hele dage, virksomheden skal undvære sin medarbejder. Hør mere om disse uddannelsesforløb på vores sekretariat.

Forventninger til 2014

- Mine forventninger til 2014 er høje.

- 2014 skulle gerne blive året, hvor der kommer gang i opsvinget. Alene de arbejder, der er sat i gang på den nye bane til Ringsted, udvidelsen af Sydmotorvejen og ikke mindst tunnelen til Femern vil betyde et opsving, primært for entreprenørsektoren, men også for en del anden forsyningsvirksomhed.

Inden jeg kommer for langt ud i mit kig i krystalkuglen vil jeg erindre et 2.000 år gammelt citat fra den romerske politiker Cicero, som sagde:

"Alle kan tage fejl, men kun tosser fremturer i deres vildfarelse".

Derfor vil jeg ønske jer alle en glædelig jul og et godt nytår.

Venlig hilsen

Jørgen K. Jensen

Oldermand

Kjøbenhavns Vognmandslaug
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11