23948sdkhjf

Solen skinner så småt over europæisk økonomi

De sorte skyer over europæisk økonomi ser langt om længe ud til at sprede sig. Det viser de seneste PMI-tal, der er et mål for europæiske virksomheders tillid til økonomien.
Det samlede PMI i euro-området steg i juli fra 48,7 til 50,4 og landede dermed på det højeste niveau i halvandet år.

Cheføkonom Jacob Graven fra Sydbank hæfter sig især ved, at stemningen i tyske og franske virksomheder steg markant i juli.

Med den forbedrede stemning i Europas to største økonomier er der nu begrundet håb om, at eurozonen - efter seks kvartaler i træk med negativ økonomisk vækst - nu endelig er på vej frem igen, fastslår han.

Godt for Danmark

- Set med danske øjne er det særdeles positivt, da netop den svage europæiske økonomi har været den vigtigste bremse på dansk økonomi i de seneste år, siger han og fortsætter:

- Fremgang i resten af Europa kan både løfte den danske eksport og få danske forbrugere og virksomheder til at smide noget af forsigtigheden over bord og bruge flere penge.

Intet stærkt opsving

Midt i jublen over de bedre økonomiske udsigter er der dog grund til at holde begge ben på jorden, lyder det fra økonomen.

Trods den bedre stemning i virksomhederne er der nemlig næppe udsigt til et stærkt opsving i Europa. Specielt Sydeuropa vil fortsat være præget af krisen i nogen tid endnu, selv om nedturen også der er ved at bremse op, vurderer Jacob Graven:

- Den største risiko for både dansk og europæisk økonomi er, at gældskrisen i Sydeuropa for alvor blusser op igen. Selv om den finansielle uro omkring gældskrisen er dæmpet markant gennem det seneste år, er gældskrisen langt fra løst.

- Her og nu er der dog først og fremmest grund til at glæde sig over, at solen endelig igen skinner på Europas økonomi.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063