23948sdkhjf

Transportmand vil i byrådet og regionsråd

Per Asp går ind i kommunalpolitik i Viborg for at hjælpe de unge frem. Han vil skabe bro mellem erhvervslivet og de unge - og transportbranchen kan gøre rigtig meget, siger han.
Hvis det går, som Per Asp ønsker, vil han ved kommunalvalget den 19. november blive valgt ind i byrådet i Viborg og /eller Region Midtjylland. Her stiller han op til for liste O - i daglig tale Dansk Folkeparti.

Per Asp er blevet 60 år og har arbejdet i transport- og autobranchen siden 1970, hvor han kom i lære som karosseripladesmed hos Skejby Autoopretning som 16-årig.

Per Asp har altid været et aktivt menneske og skal have noget at lave - også når han kommer hjem fra sit normale arbejde. I mange år har han siddet i bestyrelser eksempelvis i det lokale vandværk og et pengeinstitut; men efter finanskrisen er tavlen vasket ren. Han har ikke flere bestyrelsesposter, så nu skal fritiden bruges på noget andet - politik.

- Jeg har altid interesseret mig for politik, siger han.

- Et af de største problemer herhjemme er, at samfundet har svært ved at engagere de unge. De unge interesserer sig ikke for job og uddannelse; og erhvervslivet kan ikke tiltrække dem. Her tror jeg, at jeg kan gøre en forskel. Jeg vil arbejde for, at vores virksomheder sætter flere unge i arbejde.

Der kan gøres noget

Transportmagasinet: Hvad kan man gøre på den front?

- Man kan gøre mange ting, siger Per Asp.

- Man kan føre dialog med de unge på deres præmisser. En mentor-ordning ville være fin sammen med nogle, der forstår de unges sprog og vaner.

- De unge er vokset op i slutningen af 1990’erne og i starten af 00’erne, hvor alt lykkedes. De er blevet meget forkælede. De er ikke blevet mødt med krav.

- I dag fattes riget penge, og alt for mange af de unge falder fra. Hvis vi ikke får fat i dem, ender de som arbejdsløse og førtidspensionister. Det er skidt for hele nationen og for de unge.

Transport kan bidrage

Transportmagasinet: Kan transportbranchen bidrage til at skabe bro mellem erhvervslivet og de unge?

- Ja, der er masser at muligheder, siger Per Asp.

- Jeg beskæftiger mig selv med salg af biler. Det er et område, hvor de unge godt kunne være med. Teknik. Mekanikere. Transport af varer fra A til B.

- Der er masser af spændende muligheder; men desværre mangler vi en trainee-kultur. Vi har ikke længere jobs til juniorsælgere. Det havde vi før finanskrisen. I dag har virksomhederne skåret ind til benet. De tror, at de kan spare sig ud af krisen. Det er helt forkert. Det koster penge at tjene penge. Vi må ofre ressourcer på at få næste generation til at overtage opgaverne, siger Per Asp, som selv kunne tænke sig at være mentor.

- Jeg er en voksen mand. Jeg har netop fået mit efterlønsbevis, men synes, at det er vigtigt at blive ved på arbejdsmarkedet.

- Jeg går med en dyrekøbt viden og erfaring, som jeg gerne vil overdrage til en ung efterfølger. Jeg har arbejdet med salg af biler, varebiler og lastbiler. Det er et spændende job. Det vil jeg gerne formidle videre til næste generation.

Langt liv med transport

Per Asp stiller op for Dansk Folkeparti til kommunalvalget i Viborg og til regionsvalget i Region Midtjylland.

Han har haft et langt liv i transport- og autobranchen og arbejdet blandt arbejdet for:

Scania Danmark - Renault Trucks - Knud Hansen One Stop - CNA Handel - Carrier - Fuso Danmark.

I dag sælger han personbiler og varebiler hos Fiat Professionel bilforhandler Jørn Laursen A/S Viborg, Års og Skive.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093