23948sdkhjf

Lastbilsalg i markant vækst

Indregistreringen af nye lastbiler steg i november med 63,7 procent. Der blev indregistreret 429 nye lastbiler – en fremgang fra 262 i november 2012.
- Lastbilsmarkedet har haft det meget svært igennem flere år; men vi har i de seneste måneder oplevet en betydelig fremgang. Det er der grund til at glæde sig over, siger adm. direktør Bent Mikkelsen fra Danske Bilimportører.

- Vi skal dog nok ind i det nye år før vi kan sige om det er den stabilisering, som vi længe har ventet på. Det er ikke tvivl om, at de nye Euro-normer, der træder i kraft ved årsskiftet, også påvirker markedet for tiden.

Varebiler går lidt tilbage

En næsten flad, men dog svagt faldende kurve. Sådan kan udviklingen i varebilssalget i november illustreres. I alt 2.215 varebiler blev indregistreret for første gang i november og det var 19 biler færre end i samme måned sidst år, hvilket svarer til et fald på 0,9 procent.

- Varebilssalget udvikler sig stort set som forventet. Der har været udsving måned for måned igennem hele 2013, men overordnet set er markedet både i november og i årets første 11 måneder på niveau med sidste år. Selvom vi naturligvis hellere havde set en beskeden fremgang i stedet for den beskedne tilbagegang vi oplever, så har markedet alt i alt udviklet sig helt i tråd med den stabilisering vi forudså ved årets start, siger Bent Mikkelsen.

Bilsalget bremsede op i november

Der bliver fortsat solgt rigtigt mange biler i Danmark, men salget i november kunne alligevel ikke helt matche niveauet fra sidste år. 15.896 nye personbiler kom ud på vejene nivember. Det var 2,7 procent færre end i samme måned sidste år.

- En nedgang i salget på knap 3 procent er ikke et dramatisk fald, når vi ser på udviklingen i den forløbne del af 2013, siger Bent Mikkelsen.

- Vi kan se, at det er de private forbrugere, der holder lidt mere igen i november, end det var tilfældet sidste år.

- Omvendt er salget af firmabiler i fremgang, og det lover godt for udviklingen i december, der traditionelt er højsæson for salget af firmabiler

Totalt set er næsten 16.000 nye personbiler i en november måned historisk set et meget højt niveau, så alt tyder fortsat på, at 2013 bliver endnu et år med et meget stort personbilssalg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079