23948sdkhjf

Digital Post kan forsinke transporten

Vigtig information information sidder fast i virksomhedens digitale postkasse, fordi den digitale post ikke kan videresendes til den rette medarbejder.
Den 1. november 2013 blev det lovpligtigt for alle landets virksomheder at have en digital postkasse på virk.dk.

Men mange transport- og speditionsvirksomheder risikerer at gå glip af vigtige informationer, fordi meddelelser sendt til virksomhedens digitale postkasse ikke uden videre kan sendes frem til den relevante medarbejder.

Dermed risikerer de digitale breve at forsinke projekter og processer inden for spedition, transport, logistik og shipping.

Kan ikke videresendes

Digitaliseringen af post fra det offentlige har til hensigt at gøre arbejdsprocesser nemmere, men det betyder også, at virksomheder med megen løbende dialog med myndighederne kan risikere ikke at kunne behandle de digitale meddelelser rettidigt.

Problemet er, at de digitale meddelelser ikke kan videresendes. Dermed kan informationerne måske ikke må frem i tide.

Tung postkasse

- En mail i den digitale postkasse på virk.dk er krypteret, og man skal først dekryptere e-mailen, forklarer Mikkel Winther fra IT-sikkerhedsfirmaet Comendo.

- Det er en omstændelig proces. Man skal bruge et "certifikat", der er uploaded på virk.dk og taste den tilhørende kode. Det skal man gøre for hver eneste mail.

- Der er altså en masse ekstra administrativt arbejde forbundet med at skulle åbne, læse og fordele den digitale post fra det offentlige.

Virksomhedens ansvar

- Det er også vigtigt at være opmærksom på, at meddelelserne fra det offentlige er juridisk forpligtende, fortsætter Mikkel Winther.

- Det er altså virksomhedernes eget ansvar, at den rigtige medarbejder får meddelelserne i tide, så de kan behandles rettidigt.

Direkte i indbakken

Heldigvis er der hjælp at hente. Comendo har udviklet en løsning, der kan videredistribuere den digitale post til de relevante medarbejdere og afdelinger. Løsningen hedder Digital Post Integration. Den integrerer virksomhedens postkasse på virk.dk med virksomhedens interne mailsystem.

Digital Post Integration sørger automatisk for at kryptere og videresende en e-mail fra den digitale postkasse til virksomheden.

Meddelelsen modtages som en almindelig e-mail og er lige til at læse – også på smartphones, webmail eller tablets.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078