23948sdkhjf

Højresvingsulykker set med vognmandens øjne - 5

Fem vognmandsformænd giver deres bud på, hvor der med udbytte kan sættes ind for at begrænse de alvorlige ulykker. De foretrækker fornuft frem for dyre løsninger
Tidlig start på god adfærd

Thy Vognmandsforening har en filosofi om, at det bedste middel mod højresvingsulykker er at sætte ind med en adfærdsundervisning, allerede mens børnene er små.

Derfor har de lokale vognmænd flere gange stillet en lastbil til rådighed for børnehaveklasser og skoler og givet børnene en privat undervisning i, hvorfor det er så vigtigt, at føreren af en lastbil og cyklisten tager hensyn til hinanden.

Det trafikmæssige initiativ er nu udvidet til en fast samarbejde med Thisted Kommune, der planlægger, at samtlige 5. klasser i kommunens 14 skoler skal have undervisning i trafiksikkerhed bl.a. om lastbiler. De flere skoler har mere end én 5.klasse, vil undervisningen omfatte en snes klasser.

Opføre sig ordentligt i trafikken

- Det er vigtigt, at helt unge får indprentet, at det giver sikkerhed at opføre sig ordentligt i trafikken, siger formanden for Thy Vognmandsforening Egon Sørensen.

- Efter min mening skal vi begynder med undervisningen i god adfærd allerede i børnehaveklasserne. Børn i fire-seks års alderen – i hvert fald dem i Thisted Kommune – er modtagelig for fornuftige trafikale råd.

- Der er tale om en trafikmæssig langtidsinvestering, som lægger op til en positiv effekt på ulykkesstatistikken. Men det er værd at minde om, at børnenes adfærd afhænger af forældrenes. De skal være gode eksempler - også på det trafikale område.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.375