23948sdkhjf

Ny havneuddannelse en succes

En ny uddannelse inden for havneområdet er kommet rigtig godt fra start.
I alt har 36 medarbejdere inden for havneområdet opnået faglært status, siden det i 2011 blev muligt via transportområdets erhvervsuddannelser.

Flere medarbejdere hos Copenhagen Malmö Port (CMP) har gennemført uddannelsen, oplyser Transborgbranchens Uddannelses Råd (TUR)..

På det første hold var der seks CMP-medarbejdere med, mens der i øjeblikket er otte i gang med at tage uddannelsen.

I følge Povl Røjkjær, der er HR Manager hos CMP, er der mange gode grunde til, at alle danske havnevirksomheder bør benytte sig af denne mulighed for at give deres medarbejdere et kompetenceløft.

– Uddannelsen er decideret målrettet havneområdet. Vi vidste med det samme, at vi gerne ville støtte op om uddannelsen. Vi har gennem hele forløbet haft en rigtig god dialog med AMU Nordjylland. Det har givet os mulighed for at være med til at forme uddannelsen indholdsmæssigt. Der er ingen tvivl om, at de fra skolens side virkelig har ønsket at levere et godt produkt, fortæller Povl Røjkjær.

Meget tilfredse medarbejdere

For at finde frem til de medarbejdere, der skulle have tilbuddet om en uddannelse, tilbød CMP i samarbejde med AMU Nordjylland en individuel kompetencevurdering til i alt 100 medarbejdere. 30 deltog, og heraf blev altså i alt seks medarbejdere udvalgt til det første hold.

Og det er nogle tilfredse medarbejdere, som CMP har fået hjem.

–Det har virkelig været fedt at se de her medarbejdere, der har været hos os i årevis, komme stolte tilbage med svendebrevet i hånden, siger Sebastian Pettorssen, der er tillidsmand for havnearbejderne hos CMP.

- De fået meget ud af at være af sted sammen som gruppe, fortæller han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064