23948sdkhjf

Nem temperaturovervågning på farten

Trådløs temperaturovervågning gør det lettere at sikre korrekt transport af fødevarer og andre temperaturfølsomme produkter.
Med konstant stigende fokus på fødevaresikkerhed fra myndigheder og forbrugere stilles der større og større krav til transportørerne. Der skal være sikkerhed for korrekt opbevaring under transporten, og den efterfølgende dokumentation skal også være på plads.

Hos firmaet Vibocold i Viborg har man fået succes med salget af et danskproduceret overvågningssystem, der opfylder disse krav og tilmed kan spare tid i forbindelse med egenkontrol.

Systemet består af en trådløs temperaturlogger, der anvender GSM-netværket til at sende og modtage temperaturdata. Små vandtætte sensorer placeres ved produkterne, hvorfra de hele tiden sender data til et hovedmodul. Via GSM-netværket sendes informationerne videre til en ekstern server. Herfra kan temperaturudviklingen hele tiden følges på PC, tablet eller smartphone. Fra serveren kan man desuden udskrive den lovkrævede dokumentation til egenkontrol.

Varsling ved temperaturudsving

Systemet kan sættes op, så der sendes en SMS til chaufføren eller vognmandskontoret, hvis temperaturen bevæger sig udenfor et på forhånd defineret interval. Kommer man ud for en uventet temperaturstigning, kan man hurtigt undersøge sagen og oftest tage sine nødvendige forholdsregler i god tid, inden der opstår et reelt problem.

Begyndte med blodtransport

Hos Vibocold tog man første gang den trådløse temperaturlogger i anvendelse, da virksomheden vandt en række licitationer i forbindelse med transport af blodprøver og medicin.

Der stilles meget strenge krav til temperaturstabiliteten ved sådanne transporter. Siden har den indpas i cateringbranchen, dagligvarehandelen og på apoteker.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079