23948sdkhjf

Palfingers største kran til Aalborg-firma

AVAS, Aalborg Vognmandsforretning, har investeret i Palfingers nyeste og største kran. Den har en løftekapacitet på 150 tonmeter og er netop kommet til opbyggeren.
Hos Palfinger Danmark i Nr. Åby venter de i øjeblikket ankomsten af Danmarks første eksemplar af Palfingers nye lastbilkran, Palfinger PK 200.002L. Den skal opbygges på et Scania R 490 Euro 6 chassis til AVAS, Aalborg Vognmandsforretning. Kranen opbygges i samarbejde med Stiholt Hydraulic.

Kranen er den hidtil stærkeste lastbilkran fra Palfinger. Den havde verdenspremiere på Bauma-messen i München i foråret.

PK 200.02 har en løftekapacitet på op til 150 tonmeter og en rækkevidde på 25,6 meter med otte hydrauliske udskydere. Med den nyudviklede Fly-jib PJ 300 L har kranen en hydraulisk rækkevidde på over 45 meter.

Lastbilkranen er udstyret med Palfinger´s gennemtestede P-profil, der indebærer, at selv ved fuld belastning har kranen en minimal nedbøjning. Det medfører, at kranens udlæg er særdeles effektivt, så operatøren ikke skal korrigere for, at krogens udlæg mindskes, når kranen løfter en byrde.

Fly-Jib’en, der giver kranen sin store rækkevidde, kan naturligvis pakkes ned sammen med kranen. Transporthøjden på et 10x4 celler almindeligt 8x4 lastvognchassis kan holdes under 3,8 meter.

Tre vognmænd gik sammen

Aalborg Vognmandsforretning arbejder inden for en bred vifte af kran-opgaver og har mange års erfaring i blandt andet bådtransport.

Aalborg Vognmandsforretning er blevet til på baggrund af en fusion i 2012 mellem vognmandsvirksomhederne Nielsen & Klitgaard, Hvorupgaard Transport og I. K. Rask Lund.

AVAS beskæftiger ca. 60 medarbejdere.

Palfinger3.jpg

Palfinger PK 200.002L blev i september for første gang vist i Danmark ved et arrangement hos Stiholt Hydraulic i Hvidovre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094