23948sdkhjf

Rederi fik gidsel til at spille syg

Det danske gidsel Søren Lyngbjørn var ikke så syg og svækket i slutningen af den 838 dage lange gidseltagning, som offentligheden fik indtryk af.
Det er en af konklusionerne i en ny bog "Det beskidte spil", som journalist Eva Damsgård har skrevet om den 838 dage lange gidselaffære.

Det skriver Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis.

Det danske rederi Shipcraft fik via sin forhandler og en købt somalisk pirat formidlet til Søren Lyngbjørn og hans kaptajn Eddy Lopéz, at Søren Lyngbjørn skulle spille mere syg, end han egentlig var. De somaliske pirater var i intern splid over, om det var tidspunktet til at indgå en aftale med Shipcraft om en løsesum. En fraktion ville slå til nu, mens en anden ville vente i håb om en større løsesum.

Gidseltagerne skulle få medlidenhed med os

- Vi skulle overbevise vagterne om, at han var meget syg. De skulle få medlidenhed med os og lade os gå, siger Eddy Lopéz i bogen. Tilfældet ville, at den norsk-somaliske journalist og filminstruktør Abditifah Gelle i netop den periode var i lejren, hvor han lavede optagelser af gidslerne og det sygdomsteater, som Søren Lyngbjørn opførte, skriver Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis.

Optagelserne solgte han senere til TV 2, som to dage efter gidslernes løsladelse viste dem i dokumentaren "De danske gidsler - mareridtet i Somalia".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094