23948sdkhjf

Vognmænd presses af brandvæsen

Roskilde Brandvæsen har fået mange nye opgaver. En del af opgaverne er direkte i konkurrence med vognmandsbranchen – og det generer Kjøbenhavns Vognmandslaug.
- Et brandvæsens kerneydelser er brandslukning og redning, konstaterer direktør Niels Erik Nielsen fra Kjøbenhavns Vognmandslaug.

- I Roskilde skal det lokale brandvæsen også drive entreprenørvirksomhed, stå for persontransport og madudbring - og ikke mindst også udføre almindelig vognmandskørsel.

Det bryder direktør Niels Erik Nielsen fra Kjøbenhavns Vognmandslaug sig ikke om.

- I en tid hvor staten udliciterer alle tænkelige ydelser, kan det undre, at Roskilde Kommune vil påføre det lokale erhvervsliv en så stor konkurrence, som tilfældet er med kørslen for Materialegården.

Utraditionelle opgaver til brandvæsenet

Tidligere i år har Roskilde Brandvæsen fået en række nye opgaver, som Roskilde Kommune har valgt at hjemtage, da brandvæsenet har givet de billigste tilbud på at løse opgaverne. Det drejer sig om opgaver, som ikke lige er beredskabets kerneydelser, som for eksempel:

* transportopgaver,

* tyverivagter,

* transport af mad,

* genoptrænings- og dagcenterkørsel.

Ifølge Niels Erik Nielsen kan Roskilde Brandvæsen løfte alle deres opgaver med cirka 30 procent besparelse i forhold til private aktører.

Hvad er opgaven?

Hvad er egentlig opgaven for et kommunalt brandvæsen, spørger direktør Niels Erik Nielsen fra Kjøbenhavns Vognmandslaug?

- I Beredskabsloven § 12 står, at et kommunalt redningsberedskab skal yde en forsvarlig indsats mod skader på personer, ejendom og miljøet ved ulykker og katastrofer, herunder krigshandlinger.

- Endvidere står der, at opbygningen af beredskabet skal ske efter en lokal, risikobaseret dimensionering.

- Der står ikke noget om, at de skal drive entreprenørvirksomhed eller vognmandsforretning, siger Niels Erik Nielsen.

- Derfor undrer det os, at et kommunalt brandvæsen spreder aktiviteterne langt ud over, hvad der er kerneområdet. Roskilde Brandvæsen er ved at udvikle sig til et konglomerat. Vi vil følge udviklingen i Roskilde nøje, slutter han.

De mange nye opgaver har gjort det nødvendigt at udvide brandstationen i Roskilde med flere garagepladser, carporte og undervisningslokaler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173