23948sdkhjf

Ringenes herre - til Spanien og hjem

Der er ingen undskyldning for at kede sig på langturen. Gyldendal har lige udgivet Ringenes Herre som lydbog.
Så kan der igen køres igennem på motorvejene ned gennem Tyskland, Frankrig eller hvor det nu er, man kører. Man behøver ikke høre de udenlandske radiokanaler eller den samme stak CD’er igen og igen.

Gyldendal har netop udgivet alle bindene af Hobitten og Ringenes Herre som lydbog – lige til at sætte ind i anlægget. Der er til mange timers rolig lytning, mens kilometrene lægges bagud på de endeløse landeveje.

Ringenes Herre kendes både fra bøger og fra film. Det er historien om Ondskabens Fyrste, Sauron, som har taget alle Magtens Ringe i sin besiddelse. Med dem vil han kunne herske over Midgård. Mørket vil sænke sig over alle levende væsener; men én ring mangler for at gøre herredømmet totalt: Den sidste ring.

Den befinder sig i en lille landsby i Herredet hos hobitten Frodo Sækker. Han har fået ringen i arv. Den skal for alt i verden holdes skjult for Sauron og tilintetgøres i den ild, hvor den i sin tid blev skabt.

Med et blandet følge af elve, dværge og mennesker begiver Frodo sig af sted mod Dommedagsbjerget i Mordor for at fuldføre sin mission.

Ringenes Herre er skrevet af den britiske forfatter John Ronald Reuel Tolkien. Han blev født i Sydafrika i 1892 og gjorde tjeneste under 1. Verdenskrig. Fra 1925 var han professor på Oxford University.

Selv om han var en kapacitet på universitetsniveau, hviler hans berømmelse på Hobitten og Ringenes Herre. Hobitten blev lanceret som en børnebog, men de tre bind af Ringenes Herre rørte alle aldersgrupper. Tolkien døde i 1973.

Gyldendal har fået skuespilleren Torben Sekov til at læse de fire bøger. Hans dybe stemme har gjort ham til en populær lydbogslæser og tegnefilmsdubber. Han har indtalt mere end 600 lydbøger i årenes løb – og nu også Ringenes Herre og Hobitten.

Hobitten

Ringenes Herre 1-3

Medie: CD

Audioformat: mp3

Varighed: I alt knap 70 timer.

Vejledende pris: 99,99 kr. pr. bind.

Forlag: Gyldendal Lyd.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078