23948sdkhjf

Scandlines annullerer nybygninger

Nybygningskontrakterne med det tyske værft P+S WERFTEN GmbH, der er under konkursbehandling, er blevet annulleret.
Der er tale om to nye færger - Scandlines' såkaldte super-færger - der er bestilt i 2010, og som skulle være leveret i foråret 2012.

Skibene opfylder ikke de kontraktmæssige specifikationer, specielt med hensyn til dødvægt og stabilitet, hvorfor skibene skulle gennemgå omfattende ændringer, inden Scandlines Group ville kunne indsætte skibene på Gedser-Rostock ruten.

Mange forslag, men ingen løsning

Scandlines Group har gennem hele nybyggeriprojektet arbejdet konstruktivt hen imod at finde en løsning på værftets problemer med skibene, ligesom Scandlines Group under konkursen også har overvejet og arbejdet med flere løsningsmuligheder. Scandlines Group har fremsendt flere løsningsforslag til kuratoren, men har trods en rimelig svartid ikke modtaget nogen respons.

Trods det at Scandlines Group har engageret sig væsentligt i at finde en løsning, har det ikke været muligt.

Det er nu et faktum, at færgerne ikke kan blive klar til højsæsonen i 2013, og som følge deraf er nybygningskontrakterne blevet annulleret i overensstemmelse med kontaktens vilkår.

Alle forudbetalinger til P+S WERFTEN GmbH, der er under konkursbehandling, er dækket af bankgarantier. Scandlines Group har imidlertid investeret mange ressourcer i nybyggeriprojektet i form af arbejdskraft, marketingaktiviteter og indsættelsen af et ekstra skib henover sommermånederne i 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078