23948sdkhjf

Dansker får Scania-legat

En af Scanias fineste hædersbevisninger, "Erik Nilsson’s Legat", er netop tildelt en dansker. Det er den en 37-årige regionschef Brian Pedersen.
Brian Pedersen får legatet som en anerkendelse for sin indsats og sine lederegenskaber, men også for sin lange Scania-karriere, der startede for 19 år siden, da han fik plads hos Scania som mekanikerlærling.

I 1997 blev han udlært lastbilmekaniker. Ni år senere – i 2006 – avancerede han til værkfører. I 2007 blev han udnævnt til afdelingschef´, i 2010 til regionschef med ansvar for serviceområdet i otte Scania-afdelinger.

Legendarisk Scania-leder bag legatet

"Erik Nilsson’s Legat" er opkaldt efter Scanias legendariske kommercielle direktør fra 1941 til 1972, Erik Nilsson. Han var Scanias chefstrateg og visionære næstkommanderende og arbejdede tæt sammen med den lige så legendariske Gösta Nilsson, der var Scanias koncernchef fra 1953 til 1968.

Legatet er uddelt hvert år siden 1990 til en medarbejder i den globale Scania-organisation, der "…udviser god ledelse, går foran som et godt eksempel og besidder potentiale til yderligere personlig udvikling og dermed forfremmelse…", som det hedder i legatfundatsen.

Fik legatet overrakt af en anden legat-vinder

Brian Pedersen har netop fået overrakt legatet af Scanias koncernchef Martin Lundstedt, som også selv er tidligere legat-modtager. Overrækkelsen skete ved en højtidelighed i den Blå Sal på Stockholms Rådhus. Det er i øvrigt også her, at Nobelpriserne fejres.

Med legatet følger der en ganske pæn check, som Brian Pedersen i løbet af de næste to år skal indløse til at dygtiggøre sig yderligere inden for ledelse, økonomi og personlig udvikling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078