23948sdkhjf

Glædelig Jul

JULEN ER INDEN for rækkevidde - på godt og ondt. For nogle er det er herlig tid. Andre ville gerne være foruden julen og dens voldsomme trængsel og alarm. Uanset hvad man synes, er det en travl tid for de fleste af os. Ikke mindst er det en travl tid for de mange vognmænd og chauffører, som har en god tjans med at køre vinterkørsel. Vi skylder disse motor- og landevejenes ensomme riddere en stor tak. De står op før os andre og sørger for at vejene er ryddede, så varerne kan komme frem og vi andre rettidigt på arbejde. I dagligdagen er der ikke mange som takker dem - så der være hermed gjort.

MAN KAN OGSÅ diskutere, om det permanente overhalingsforbud, der nu indføres, er et tak til chaufførerne. Det er nærmest et "tak for sidst" fra tidligere transportminister Hans Chr. Schmidt, som blev irriteret over at opleve elefantræs på motorvejen og derfor var først til at gøre forsøget med overhalingsforbud permanent - som et forsøg. Nu har Henrik Dam Kristensen taget det næste skridt og fjernet forsøget. Forbuddet er nu blevet permanent permanent.

DET KAN GODT være, at ITD synes, overhalingsforbuddet er et kompromis, der kan forbedre branchens ry blandt vrede borgere og fartglade bilister. Sandheden er nok snarere, at forbuddet er et tegn på, at branchen ikke selv har kunnet løse problemet med elefantræset. Når man nu har en bil, der kører lidt hurtigere end den foran, så vil man denundtenlynemig ikke sænke farten. Man skal bare forbi. Den er den barske virkelighed i trafikken, hvor just-in-time princippet gælder både for erhvervstrafikken og privatbilisterne.

ELLERS HAR DER ikke været mange julegaver i 2012. Det har været et barskt år, hvor rekord mange virksomheder er gået ned. Det gik i sommer også ud over forlaget Danske Fagmedier, som blandt andet ejer Transportmagasinet. Heldigvis blev de sunde dele af forlaget reddet - og dermed også Transportmagasinet. Vi vil i 2013 bestræbe os på at blive endnu bedre til at fortælle branchen om det, der sker inden for transport i Danmark. Vi vil tale med alle i branchen - så husk, at du altid er velkommen til at ringe eller skrive, hvis du har noget på hjerte. Vi har mere end 60.000 læsere hver måned - og der er garanteret nogle af dem, som gerne vil høre nyt fra dig! Vi tales ved.

Glædelig jul og godt nytår. Næste Transportmagasin kommer den 14. januar 2013; men vi er på nettet hver dag indtil da.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079