23948sdkhjf

Derfor bakker ITD op om overhalingsforbud

Overhalingsforbud for lastbiler har vist sig at være et kompromis, der kan skabe fredelig sameksistens mellem store og små trafikanter på motorvejene.
Det siger ITD’s kommunikationschef Nikolaj Stig Nielsen.

- For et år siden indførte transportministeren en forsøgsordning med overhalingsforbud for lastbiler på en række udvalgte motorvejsstrækninger i myldretiderne. Det har vist sig at være det fornuftige kompromis, der skulle til for at stoppe den tilbagevendende diskussion om lastbiloverhalinger, der generer og frustrerer medtrafikanterne.

- Vi iværksatte i 2010 kampagnen "Holder DK Kørende", der skulle kaste lys over befolkningens holdning til lastbiltransport. Det hotteste emne var netop lastbilernes overhalinger på motorvejene.

- De afgrænsede overhalingsforbud skaber ro og afklaring. Hvis vi afskaffer dem, har vi skytte-gravskrigen mellem de store og små biler tilbage i debatten i overmorgen, og det kan ingen være interesserede i, siger Nikolaj Stig Nielsen.

Han glæder sig over, at forsøgets følgegruppe vil fortsætte dialogen, selv om forsøget bliver permanent. Gruppen består af repræsentanter fra myndigheder og organisationer.

- Dialog er nu engang nøglen til forståelse. Og derudover er der jo ingen, der siger, at den nuværende ordning ikke kan slibes til og gøres endnu bedre, efterhånden som der kommer flere erfaringer på bordet, slutter Nikolaj Stig Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062