23948sdkhjf

Godstog ledes over Tønder-Nibøl

Kun plads til 10 kortere godstog på alternativ rute efter uheldet på den ensporede bane mellem Lunderskov og Vojens.
Jernbaneuheld

Der kan gå et par dage før Banedanmark kan give en prognose for genåbning af den énsporede sønderjyske bane efter uheldet torsdag eftermiddag ved Farris mellem Lunderskov og Vojens, hvor et afsporet godstog ødelagde knap 7 km spor.

DB Schenker Rail regner med at være oppe på fuld kapacitet i løbet af ugen ved hjælp af alternativerne.

Den tyske baneforvalter DB Netz og Banedanmark har skaffet plads til 10 godstog om dagen på strækningen mellem Bramminge og Hamborg via Tønder-Nibøl, oplyser trafikdirektør Peter Svendsen, Banedanmark, søndag knap to døgn efter uheldet.

Disse 10 kanaler er pålagt restriktioner på den tyske side på grund af broer, så den maksimale længde er 420 meter mod 750 meter i Danmark.

Der er også en vægtbegrænsning, så visse godsvogne ikke kan kobles på.

Endelig skal der anvendes diesellokomotiver.

Svensk hjælp

Dette alternativ er ikke tilstrækkeligt. Svenskerne hjælper til ved at lade godstog sejle mellem Trelleborg og Tyskland.

Endelig omlades kombitransporter til lastbiler mellem Taulov og Padborg.

Umiddelbart efter uheldet blev de strandede godstog parkeret på terminalerne i Padborg, Taulov og Høje Tåstrup.

Banedanmark har indgået kontrakt med en entreprenør om arbejdet, der omfatter 11.000 ødelagte sveller.

Roser til Banedanmark

DB Schenker Rails europæiske operationschef, Stig Kyster-Hansen, roser Banedanmark for godt samarbejde og hurtig reaktion.

Der blev straks lukket for indlevering af gods, som lempes i ugens løb, når man har overblik over situationen.

Stig Kyster-Hansen regner med at være oppe på sædvanlig kapacitet i slutningen af ugen ved hjælp af de tre alternativer - Tønder-Nibøl, døgnåbent i Padborg og Trelleborg-færger - med ankomster højst et døgn senere i forhold til det normale.

Skal have lods ombord

Nibøl-alternativet kræver en lods, da der stort set ikke findes lokoførere til godstog med kendskab til strækningen, oplyser Stig Kyster-Hansen. Søndag eftermiddag var en togstamme sendt denne vej.

En halv snes godstog var på vej, da uheldet indtraf. De blev parkeret på terminalerne i Padborg, Taulov og Høje Tåstrup.

DSB har aflyst alle tog mellem Vojens og Vamdrup foreløbigt til 8. december, oplyser Flensborg Avis. Passagererne sendes med bus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079