23948sdkhjf

Fire sammen om brændselsceller

Nissan, Toyota, Honda og Hyundai underskriver hensigtserklæring vedrørende markedsintroduktion af brændselscellebiler i de nordiske lande.
I forbindelse med en ceremoni i København i sidste måned underskrev bilproducenterne Nissan, Toyota, Honda og Hyundai sammen med organisationer fra de nordiske lande en hensigtserklæring om markedsintroduktion af el-biler med brintbrændselsceller (FCEV). Desuden skal der i perioden 2014-2017 etableres en infrastruktur til tankning af brint.

Bilproducenter har i det seneste årti investeret betydeligt i udviklingen af el-biler med brintbrændselsceller. Samtidig har infrastrukturvirksomheder kontinuerligt udviklet teknologier og standarder til brintproduktion og tankning af brint - især i de nordiske lande.

Moderne el-biler med brintbrændselsceller har samme lange rækkevidde og hurtige tankningssystem som konventionelle benzindrevne biler.

I 2009 underskrev flere af verdens førende bilproducenter en aftale, hvor målet var introduktion af el-biler med brintbrændselsceller i 2015 i de områder, hvor den nødvendige infrastruktur til tankning af brint er til stede.

Nationale netværksorganisationer i Island, Norge, Sverige og Danmark har siden arbejdet aktivt for etableringen og planlægningen af brinttankstationer.

HYOP i Norge og H2 Logic i Danmark har åbnet flere brinttankstationer og forbereder aktivt planer for landsdækkende netværk efter 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171