23948sdkhjf

Kort og godt om varebiler

I dag er der kort nyt om: Toyota * CVR-nummer * ProAce * Paven * PF Biler * Nissan.
Toyota fylder 75 år

Den 3. november 1938 åbnede Toyota sin første bilfabrik i byen Koromo, syd for Tokyo. Allerede året før stiftede Kiichiro Toyoda selskabet – altså i år for 75 år siden. Baggrunden for Toyota-historien kan egentlig spores endnu længere tilbage. Kiichiro’s far, der havde en stor tekstil-fabrik, sendte sin søn til England og USA i 1929 for at få patentet på verdens første automatiske væv. Kiichiro så betaget af den spirende bilproduktionog drømte om at etablere sin egen bilfabrik. Det skete altså for 75 år siden. Det har 200 millioner bilejere været rigtig glade for. Så mange biler har Toyota produceret siden starten

Få lovpligtigt navn på bilen

Fra den 1. januar 2013 skal alle gulpladebiler køre med synligt CVR-nummer. I den forbindelse har KH OneStop sendt et tilbud ud til vognmands- og kurerbranchen. Få CVR-numret på bilen for kun 250 kroner. Man skal selv montere det - men får 100 kroner ekstra får man det monteret på et af KH OneStops fem serviceværksteder.

@$ID/[No paragraph style]:

Toyota lancerer ny varebil

Toyota har besluttet at udfase sin populære varebil HiAce. I stedet kommer Toyota med den nye ProAce, som bliver bygget ud fra de populære franske varebiler Citroën Jumpy og Peugeot Partner. ProAce bliver mere rummelig og brændstoføkonomisk end HiAcen. Den forventes at komme til Danmark i løbet af sommeren 2013.

Paven blev helt elektrisk

Renault har doneret en el-bil til hans Hellighed Pave Benedict XVI. Bilen er en ombygget Kangoo Maxi Z.E. Bilen kan rumme fire personer og er udstyret med to helt specielle komfortable sæder bagi. Desuden har den et tag, der kan åbnes og sidevinduerne kan fjernes.

Bilen skal blandt andet benyttes på Pavens sommer-residens og er hvid og bærer Pavens våbenskjold. Den er 4.6 meter lang og måler 1.8 meter i bredden. El-motoren yder 44 kw/t og er den samme, som sidder i den almindelige Kangoo Z.E. Batteriet har en rækkevidde på 170 km.

@$ID/[No paragraph style]:

PF Biler skifter kæde

Efter længere tids overvejelse har PF Biler i Harlev besluttet at blive en del af Mekonomen Autoteknik og dermed sige farvel til AutoMester. Virksomheden ejes af Peter Faarborg og beskæftiger sig mel alle former for service og reparationer. Der udføres forsikrings- og skadesarbejde, ligesom man kører med autotransportere for blandt andet Falck. Om baggrunden for skiftet siger Peter Faarborg til Motor-magasinet:

- Tiden var inde til at prøve noget nyt. Tider og trends skifter. Det er vigtigt at følge med. Her føler jeg, at Mekonomen Autoteknik kan gøre en forskel.

Nissan får ny Danmarks-chef

Ralph Gonsalves bliver ny country manager i Nissan Danmark fra den 2. januar 2013. Han erstatter Peter Hal, som trækker sig tilbage. Gonsalves kommer fra Opel i Sverige. Han har mere end 20 års erfaring i branchen og har beklædt flere stillinger hos GM og Opel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.468