23948sdkhjf

Regeringen støtter skærpede regler om bilsyn

Bedre undersøgelsesmetoder og effektivt udstyr i de danske synshaller skal forbedre trafiksikkerheden.
Står det til regeringen, skal der strammes op på reglerne for periodisk syn af biler og syn ved vejsiden. Det er en udmelding, som autobranchen ifølge AUTIG hilser med stor tilfredshed.

- Den forrige regering privatiserede de periodiske bilsyn, uden at synsvejledningen blev tilpasset en helt anden virkelighed, siger direktør Frank R. Hansen fra AUTIG.

- Vi har derfor i dag en bilpark, der er i urimelig dårlig stand og tusindvis af dødsensfarlige køretøjer på vejene.

Europa-Kommissionen fremsatte for nylig en række forslag i en såkaldt trafiksikkerhedspakke om en skærpelse af reglerne for syn af køretøjer. Det ligger indtil videre fast, at regeringen ikke støtter alle Kommissionens forslag i pakken, blandt andet ikke, at ældre køretøjer skal synes hvert år.

Den danske forhandlingsposition om periodisk syn af køretøjer siger, at man er positivt indstillet over for at harmonisere kravene til undersøgelsesmetoder, udstyr og personalets kvalifikationer.

Regeringen er ifølge AUTIG’s oplysninger heller ikke afvisende over for at inkludere to-hjulede køretøjer, mellemstore påhængsvogne og campingvogne i ordningen med periodisk syn.

Uventede syn

Om syn af erhvervskøretøjer ved vejsiden er det regeringens foreløbige holdning, at man er enig med Kommissionen i, at uventede syn ved vejsiden er en effektiv måde at tilskynde til, at erhvervskøretøjer vedligeholdes bedre mellem de periodiske syn.

Kommissionen har imidlertid foreslået en fordobling af antallet af syn ved vejsiden, og det er ikke en dansk vurdering, at en så betydelig udvidelse af omfanget af vejsidesyn står i et rimeligt forhold til et formindsket antal af færdselsuheld og den reducerede luftforurening.

Ifølge AUTIG er regeringen også her positivt indstillet over for at harmonisere kravene til undersøgelsesmetoder, udstyr og personalets kvalifikationer og den er ikke afvisende over for at inkludere både varebiler og lette påhængsvogne i ordningen med vejsidesyn af erhvervskøretøjer.

Skandale

Forslaget skal nu gennem behandling i Europa-Parlamentet og Rådet. AUTIG har rådet regeringen til at støtte Kommissionens forslag og sikre, at der ikke sker en udvanding af reglerne.

- De nuværende forhold for synsvirksomhederne ligner lidt af en skandale, hvor hård indbyrdes konkurrence mellem synsvirksomhederne udhuler den trafiksikkerhed, som bilsynene var sat i verden for at opnå, siger Frank R. Hansen fra brancheforeningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11