23948sdkhjf

Stigende indtjening i transportbranchen

Dugfriske tal fra revisions-og konsulenthuset PriceWaterhouseCoopers (PwC) viser, at størstedelen af virksomhederne i transportbranchen havde stigende indtjening i 2011.
Alligevel kæmper nogle fortsat med faldende indtjening for tredje år i træk. Branchen har dog samlet forbedret sig på de fleste nøgletal og fremstår derfor som et godt eksempel på god krisestyring.

PwC har i "Virksomhedsanalysen 2012" set på den økonomiske tilstand hos 553 af de største danske virksomheder i regnskabsåret 2011 og sammenligner med året før. Analysen omfatter 20 transportvirksomheder.

Analysen indeholder også en branchegennemgang, deriblandt transportbranchen.

Gennemgang af transportbranchen

Der er opstået en spredning mellem virksomhederne i transportbranchen. Mens størstedelen af virksomhederne havde stigende indtjening i 2011, har nogle stadig problemer med faldende indtjening for tredje år i træk.

Undersøgelsen viser følgende tendenser:

• Halvdelen af virksomhederne havde en jævn eller stigende overskudsgrad i 2011, hvilket er på niveau med sidste års analyse.

• Andelen af tabsgivende virksomheder er faldet fra 40 procent i 2010 til 15 procent i 2011.

• Branchens overskudsgrad har været faldende siden 2008, men i 2011 steg overskudsgraden marginalt med 0,1 procentpoint.

• Der er sket en fordobling i antal virksomheder med faldende overskudsgrad tre år i træk, hvilket tyder på, at der stadig er transportvirksomheder, som er presset på indtjeningen.

Vellykket krisestyring

I 2011 har branchen forbedret sig på de fleste af analysens udvalgte nøgletal og fremstår derfor som et godt eksempel på vellykket krisestyring.

• Branchens arbejdskapital har kun været svagt påvirket under krisen. Dog blev de marginale stigninger siden 2008 brudt af et fald i 2011.

• Soliditeten er markant forbedret i 2011. Det tyder på en større finansiel styrke, da egenkapitalens størrelse i forhold til de samlede aktiver er steget.

• Branchens gearingsniveau og rentedækningsgrad er forbedret siden 2009. Særligt sidstnævnte har haft en positiv udvikling. Det betyder, at branchen i langt højere grad er i stand til at modstå eventuelle rentestigninger med det nuværende indtjeningsniveau.

• Både lager- og debitordage er reduceret i 2011, hvilket samlet set forbedrer branchens cash conversion cycle på trods af faldende debitordage.

Læs mere om undersøgelsen her: http://www.pwc.dk/da/publikationer/virks...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144