23948sdkhjf

Konkurrenceevnen skal forbedres

2012 har været et spændende år for den danske maritime industri og for brancheforeningen Danske Maritime, men der er vigtige opgaver, der venter i 2013.
- Vi har bidraget aktivt til det arbejde, som regeringens vækstteam for Det Blå Danmark har udført i 2012. Flere af vores medlemmer har deltaget vækstteamet, som havde til opgave at bidrage med anbefalinger til tiltag, der kan generere vækst i Det Blå Danmark.

Sådan skriver Jenny N. Braat og Thomas S. Knudsen i forordet til foreningens årsberetning, der netop er offentliggjort og som kan hentes her fra Transportmagasinbets hjemmeside.

Vækstplanen

Vækstplanen, der blev præsenteret medio december 2012, indeholder flere udmærkede tiltag, blandt andet inden for grønne maritime løsninger, som Danske Maritime ser frem til at samarbejde med såvel politikere som erhvervet om at realisere.

Rammebetingelser

- Vi vil i 2013 fortsætte vores arbejde for forbedrede rammebetingelser for de danske maritime industrivirksomheder.

- Globaliserede virksomheder som de maritime har behov for rammevilkår, der gør dem globalt konkurrencedygtige og sikrer dem adgang til

* finansiering,

* til den nødvendige kompetente arbejdskraft og

* til eksportmarkederne.

Mangler

- Den nye vækstplan for Det Blå Danmark kan forhåbentlig være en hjælp i den proces, men ikke alle udfordringer tages op i regeringens udspil. Eksempelvis havde Foreningen gerne set, at virksomhedernes muligheder for at udsende medarbejdere til andre lande i kortere eller længere perioder blev forbedret, hvilket kunne ske ved at give rejsemontører samme skattemæssige vilkår, som sejlende under DIS har i dag.

- Dette er et element, som ikke er ikke nævnt i vækstplanen, men som Foreningen vil arbejde videre for i det nye år.

Satser på Asien

- Foreningen har i 2012 besøgt Kina og Sydkorea sammen med danske ministre, Danmarks Rederiforening og Søfartsstyrelsen. Det overordnede sigtehar været at indlede samarbejde mellem asiatiske værfter og danske leverandører og rederier.

- Et udvidet samarbejde med udenlandske aktører, ikke mindst i de store værftsnationer, er til stor gavn for danske maritime leverandører. Vi vil derfor fremadrettet fortsætte vores arbejde for at øge medlemmernes adgang til væsentlige eksportmarkeder.

Konkurrenceevnen

- Den danske maritime industri er en dansk succes og styrkeposition, men den er også et af landets mest konkurrenceudsatte erhverv. Danske Maritime ser frem til også fremadrettet at søge at forbedre branchens internationale konkurrenceevne ved at arbejde for gode, stabile rammevilkår, så branchen fortsat kan styrke sin position på verdensmarkedet og udnytte sit vækstpotentiale til fulde.

Læs den

Læs hele årsberetningen her:

http://www.danskemaritime.dk/images/Dans...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063