23948sdkhjf

Australiere flygter fra skovbrande efter varmerekord

Folk bliver evakueret af færger, mens to store skovbrande raser på den ellers kølige ø Tasmanien.
Tusinder af australiere har taget flugten fra skovbrande på Tasmanien, hvor mange har fået ødelagt deres hjem af flammerne.

En bagende hedebølge, der har ramt store dele af landet med temperaturer på over 40 grader, satte fredag gang i ilden på øen, der ellers er kendt for sit mildere klima.

Flere end 2000 personer er flygtet fra den Tasmanske Halvø øst for Hobart, hvor blandt andet turistdestinationen Port Arthur huser omkring 700 brandflygtninge. Der er også sat færger ind til at fragte folk indtil Hobart.

- På nuværende tidspunkt er der ikke bekræftet dødsfald eller alvorlige personskader som følge af brandene i staten, lyder det fra det tasmanske politi.

Fredag var det så varmt som 41,8 grader i Hobart - og det er rekord, siden temperaturmålingerne begyndte i 1880. Lørdag er det knapt så varmt, men brandfaren fortsætter, og to brande er ude af kontrol.

Den ene brand strækker sig over 30 kilometer.

- Natten over har brandene mistet en smule intensitet. Men selvom brandene er aftaget, er de stadig årsag til ødelæggelser, siger talsmand for brandvæsnet på Tasmanien John Holloway til tv-stationen ABC.

Et af de værst ramte områder er landsbysamfundet Dunalley, der ligger 55 kilometer fra øens største by, Hobart. Her mener politiet, at omkring 30 procent af bygningerne er blevet ødelagt af flammerne - heriblandt en skole og en politistation.

Mindst 70 hjem er ødelagte i Dunalley, skriver avisen Sydney Morning Herald.

Det brænder også i det australske hovedland, hvor staterne South Australia, Victoria, New South Wales og Queensland er ramt.

/ritzau/AFP
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062