23948sdkhjf

De fleste uheld hos Shell sker i trafikken

I dag er det Global Safety Day i Shell, en dag hvor koncernen stiller ekstra skarpt på sikkerheden.
Statistikken over uheld i Shell-koncernen afslører, at det er i trafikken, de fleste uheld sker.

- I betragtning af, hvor risikofyldte arbejdspladser vi har på platforme, raffinaderier osv. så har vi kunnet konstatere, at dér hvor vi virkelig har problemer, det er i trafikken, fortæller kommunikationsdirektør i Shell, Regitze Reeh til Transportmagasinet.dk. Det sted hvor vi mister medarbejdere eller har flest uheld, det er i trafikken og ikke på produktionsstederne, fordi vi gennem alle årene har haft så stor fokus på sikkerhed. Det er i trafikken det sker. Derfor gør vi også en stor indsats hér.

Mobiltelefoner strengt forbudt

- Vores medarbejdere kommer på kurser i dét, vi kalder defensive driving. Det er både medarbejdere med firmabil, distriktschefer osv, fortæller hun.

I Danmark har vi ikke selv distributionsvirksomhed, men vi har lagt det ud til underleverandører. De chauffører skal også leve op til Shells regler.

Selvfølgelig overholder vi de pågældende landes lovgivning, men nogle gange går vi også endnu videre. F.eks. i form af vores mobiltelefonpolitik. Man må slet ikke tale i mobiltelefon, når man kører for Shell. Heller ikke selvom den er håndfri.

- Jeg tror, det meste af industrien efterhånden har tilegnet sig vores regler, fordi de kan se, at det her kan betale sig. Det er også et spørgsmål om bundlinie. Vi vil selvfølgelig gerne have sunde og raske medarbejdere, men ud fra et forretningsmæssigt synspunkt kan det jo også godt betale sig, at vi ikke har uheld og ulykker som fører til fravær osv, siger kommunikationsdirektøren til Transportmagasinet.dk

Shell har netop vundet en europæisk pris for sit arbejde med trafiksikkerhed, bl.a. med den begrundelse, at koncernen også stiller krav til sine underleverandører om trafiksikkerhed.

Stiller skarpt på sikkerheden

I dag er det Global Safety Day i Shell. Verden over har koncernen særlig fokus på sikkerhed.

- Det betyder selvfølgelig ikke, at vi ikke har fokus på sikkerhed de resterende 364 dage af året. Men det er en dag, hvor vi sikrer os at sikkerhed er noget, som ligger allerforrest i vores medarbejderes tankerække, også underleverandører og kontraktorer, fortæller kommunikationsdirektør i Shell, Regitze Reeh til Transportmagasinet.dk.

- Temaet i år er Time For Safety. Det er et spørgsmål om, at det kan betale sig at bruge en lille smule ekstra tid på nogle små ting, som så i sidste ende vil føre til, at vi allesammen arbejder mere sikkert.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078