23948sdkhjf

Hanstholm presser ministeren

Klart budskab til transportminister Henrik Dam Kristensen, som besøger Hanstholm Havn på mandag den 27. februar: Giv os nu de ydermoler.
Bag transportministerens besøg står det lokale socialdemokratiske folketingsmedlem Simon Kollerup, der ønsker at vise ministeren, hvorfor en planlagt udvidelse af havnen er afgørende for udviklingen i region Thy-Mors.

Målet er at sikre statslige midler til udbygning af havnens infrastruktur, så der kan skabes nye arbejdspladser i området. Det handler primært om nye ydermoler, så havnen kan udvides. Ifølge de ambitiøse planer skal havnens størrelse tredobles og sikre en dybgang på 12,5 meter, så den kan modtage alle størrelser af skibe.

Hele egnen står samlet

- Hanstholm Havn er det største projekt, der kan sætte gang i vækst og arbejdspladser for Thy og Mors, siger Simon Kollerup, der selv er fra Frøstrup.

Han står i spidsen for et nyt egnsnetværk for Thy-Mors, der vil forsøge at sætte skub i væksten i området.

- Bag mig står 35 enige direktører og formænd fra en lang række brancher i området. Faktisk står en hel egn sammen om projektet på tværs af kommunegrænser og andre skel, siger han og håber, at det vil lykkes at gøre indtryk på transportministeren.

Besøget

Besøget på Hanstholm Havn skal give ministeren indblik i de ambitiøse udvidelsesplaner for Hanstholm Havn.

Første stop for transportministeren bliver hos Hanstholm Havns kontor, hvor udvidelsesplanen præsenteres. Herefter skal ministeren deltage på en konference på Hotel Hanstholm med repræsentanter for egnsnetværket.

Statslig finansiering nødvendig

- Hvis vi ikke får nye ydermoler, er vi handlingslammede, for så kan vi ikke udbygge resten af havnen, siger havnedirektør Birgitte Juhl Svendson fra Hanstholm Havn. Hun bakkes op af adm. direktør Mogens Mathiasen fra Royal Danish Fish:

- Vi er klar over, at riget fattes penge; men vi håber, at ministeren forstår de negative konsekvenser, hvis havneudvidelsen bliver udskudt. Det rammer hårdt her i Udkantsdanmark.

Læs mere

Hvis du vil se udviklingsplanen for Hanstholm, Havn, så gå ind på havnens hjemmeside eller følg dette link:

http://webhouse.ipapercms.dk/HanstholmHa...
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.143