23948sdkhjf

Dansk rederi idømt bøde for affaldsdumping

Ulovlig dumping af olierester og plastikaffald i havet koster dansk rederi en millionbøde i USA.
Den danske rederidirektør i Aquarosa Shipping, Per Møller, er blevet idømt en bøde på cirka 6,8 millioner kroner ved en amerikansk domstol for at have dumpet olie og plastikaffald i havet. Det skriver den amerikanske netavis Courthouse News Service.

Det var en af skibets egne maskinarbejdere, der afslørede ulovlighederne. Han afleverede i februar 2011 over 300 mobiltelefonbilleder til myndighederne i USA.

Billederne viste sammen med flere dokumenter, hvordan skibets mandsskab dumpede restolie og plastikaffald direkte i havet og efterfølgende forfalskede dokumenter, så det ikke fremgik af skibets log.

Rederidirektør Per Møller erkender sagen, men ønsker ikke at udtale sig.

- Vi har ikke i øjeblikket nogle kommentarer til sagen, den er jo først lige blevet afgjort nu her, siger han til Ritzau.

Af de 6,8 millioner kroner, som Aqaurosa Shipping er blevet idømt i bøde, er de blevet pålagt at betale 1,5 millioner kroner til organisationen "National Fish & Wildlife Foundation", der arbejder for at redde flodudløbet Chesapeake Bay ved staten Virginia.

Maskinarbejderen Salvatore Lopez, der tippede myndighederne om ulovlighederne om bord på skibet, står til at få en belønning.

- Hvis Salvatore Lopez ikke var stået frem med de oplysninger, ville de kriminelle handlinger, der foregik om bord på Aquarosa, stadig finde sted, siger anklageren Richard Udell til netavisen The Baltimore Sun.

Hvor meget Salvatore Lopez kan regne med at modtage i belønning er endnu ikke afgjort. Men ifølge The Baltimore Sun kan retten give ham op til halvdelen af bødens størrelse.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063