23948sdkhjf

Dyrere brændstof grobund for mere miljøvenlig transport

Udgifter til brændstof fylder omkring en tredjedel eller mere af driftsbudgettet hos de fleste vognmænd. Derfor bliver der fra flere sider sat ekstra fokus på klimavenlige og brændstofbesparende løsninger.
Større transportører fra Sjælland mødes i dag i Næstved for at blive inspireret til mere bæredygtige modeller for transport.

En af oplægsholderne er Christian B. Hansen fra DTL, region øst, der til Transportmagasinet.dk siger om nogle af de projekter, der kan være med til at nedsætte miljøbelastnig:

"Vi kører et forsøg hos en vognmand i Fakse, hvor vi har to ens vogne. Den enes motor er med letløbsolie, dækkenes tryk er under overvågning og ladet er med pressenning. Den anden vogn er med normal olie, uden dæktryksovervågning og pressenning. Forsøget varer et kvartal mere, og vi kan endnu ikke sige noget om, i hvor høj grad produkterne, og måden at gøre det på, lever op til det, producenterne lover. Hvis det virker efter hensigten, så vil vi brede oplysningerne ud til vores medlemmer.

Et andet punkt, vi skal se på, er den lovmæssige EU-efteruddannelse af chaufførerne, som skal følges op i virksomhederne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079