23948sdkhjf

Dobbelt så mange ulovlige østfirmaer afsløret

Arbejdstilsynet har på et år fordoblet fangsten af udenlandske virksomheder, der arbejder skjult i Danmark.
Virksomhederne er ikmke tilmeldt registeret over udenlandske tjenesteydelser, RUT-registeret, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten mandag.

I sidste halvår af 2011 sendte tilsynet 138 sager videre til politiet, mod 67 sager i samme periode i 2010. Og det er primært i byggebranchen, at udenlandske virksomheder forsøger at flyve under radaren.

- Vi prioriterer RUT-registeret højt. For det gør det muligt, at Arbejdstilsynet kan føre tilsyn, og at SKAT kan holde øje medvirksomhederne,« siger Hasse Mortensen, tilsynschef i Arbejdstilsynet på Sjælland.

Han peger på, at antallet af "fangster" er steget, fordi Arbejdstilsynet har fået lettere ved at afsløre snyd, efter tilsynet gik over til elektroniske registreringer.

Alle udenlandske virksomheder, der arbejder i Danmark, har pligt til at melde sig i registeret. Gør de det ikke, kan det koste en bøde på 10.000 kr. Ligeledes kan hvervgiveren, den privat8person eller virksomhed, der entrerer med det udenlandske virksomhed, få en bøde af samme størrelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11