23948sdkhjf

Speditører advarer vognmænd

I Norge har speditørforbundet protesteret over vognmændenes angreb på den frie cabotage.
- Vi vil nødig antyde, at den norske vognmandsforening, NLF, beder om beskyttelse mod udenlandsk konkurrence, men minder alligevel om, at logistik- og transportbranchen ikke er til for sin egen skyld, men for at betjene et erhvervsliv, som selv arbejder på internationale konkurrencevilkår.

Sådan lyder kommentaren fra direktør Erling Sæther fra de norske speditørers forening, LTL. Han ønsker at sætte vognmændene på plads efter det nylige forslag fra Norges, Danmarks og Sveriges vognmandsforeninger om at suspendere cabotagen i de tre lande i et halvt år.

Vognmændene havde henvendt sig til de respektive transportministre, og Sæther har skrevet til den norske statsråd (viceminister) for transport i denne anledning.

Måles i promiller

- Omfanget af cabotage i Norge skal formentlig måles i promiller, skriver Sæther og understreger, at tallet ikke er kendt - hverken af LTL eller NLF.

- De vognmænd og chauffører, som påberåber sig omfanget af cabotage og taler om "alvorlige forstyrrelser af transportmarkedet," taler mod bedre viden.

- Vi ser gerne, at omfanget undersøges, men understreger, at den internationalisering af transporter mellem Norge og udlandet, som er sket i kraft af EØS-samarbejdet, er en naturlig udvikling til gavn for levedygtighed og beskæftigelse for norske virksomheder på deres markeder.

- Disse internationale transporter er vokset i omfang som følge af den frie udveksling af varer og tjenesteydelser, baseret på konkurrence.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078