23948sdkhjf

Ny 3-ton el-truck fra Jungheinrich

EFG 425-430 er en kraftfuld og energieffektiv el-truck, der bruger 13 procent mindre energi end tidligere modeller.
Jungheinrich vil lancere i løbet af foråret 2012 sende en ny elektrisk gaffeltruck på markedet. Det blev afsløret på et internationalt pressemøde i Zürich i sidste måned.

Den nye truck - EFG 425-430 - kommer i to versioner, der kan transportere henholdsvis 2.500 og 3.000 kg. Hermed er hele EFG-serien fornyet. Den omfatter trucks i segmentet fra 1.000 til 5.000 kg. kapacitet.

Til serien fås yderligere to varianter. En med kort chassis og venderadius, en anden, der kan forskyde lastcentrum med 600 mm.

Jungheinrich har benyttet den nyeste generation af AC-batterier. Derfor har de nye trucks en høj driftsstabilitet og et konstant lavt energiforbrug. Måling og tests viser, at energiforbruget vil kunne reduceres med op 13 procent sammenlignet med den forrige generation, hævder Jungheinrich.

- Den nye truck har en rigtig god energieffektivitet, selv når den kører på højeste ydelse, fortalte produktionsdirektør Stefan Pfetsch på pressemødet.

holder beregningerne stik vil trucken være meget interessant ikke mindst i Danmark, hvor flere og flere virksomheder er begyndt at interessere sig for energi- og brændstofforbrug i truckparken.

Truckens ydelse kan indstilles ved hjælp af de nye funktioner "Efficiency" og "Drive & Lift Plus".

Nemt batteriskift

Truckens 80 volt batteri kan udskiftes ubesværet og sikkert gennem et nyt batteriskiftesystem. En adapter, som Jungheinrich har døbt SnapFit, holder det tunge batteri fast, så det kan trækkes ud af siden på trucken med en helt almindelig palleløfter på en sikker og bekvem måde.

Adapteren passer til alle Jungheinrichs 48 og 80 volts batterier.

Interiøret

Ergonomien er endnu engang blevet forbedret. Det oplever man, straks man sætter sig ind i trucken. Højden og hældningen af den nyudviklede styresøjle i armlænet kan nemt justeres. Styreknapperne fungerer fint. Alle primære betjeningselementer er hurtige og enkle at tilpasse førernes individuelle behov.

Armlænet kan reguleres trinløst både i højde og længde. Det giver ekstra betjeningskomfort.

Kabinen er rummelig og har et helt fladt gulv uden forhindringer. Det øger sikkerheden, når man skal ind og ud af trucken mange gange på en arbejdsdag.

Trucken sætter også standarder for indretning af førerpladsen med masser af opbevaringsmuligheder. Flere små rum og god fralæggerplads er en del af et godt design, og det løser Jungheinrich på forbilledlig vis.

Et stort vindue og slanke profiler giver et godt udsyn.

Hjælpesystemer

Jungheinrich er også lang fremme, når det gælder udvikling af hjælpesystemer, der øger sikkerheden og fremmer effektiviteten.Access Control er et system, som først frigiver trucken efter en bestemt sekvens af kontrolmekanismer som for eksempel aktivering af sædekontakt og sikkerhedssele.

Drive Control og Curve Control reducerer truckens hastighed ved kørsel om hjørner og begrænser hastigheden fra en defineret løftehøjde. Systemet har været brugt i Jungheinrichs el-trucks i mere end 10 år med stor succes.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062