23948sdkhjf

Amerikansk Mærsk-skib angrebet af pirater

Bevæbnede vagter afværgede piratangreb mod Maersk Texas i Oman-bugten. Besætningen er uskadt og i sikkerhed.
PIRAT-ANGREB.

Der var ildkamp mellem pirater og de bevæbnede vagter, da et større antal pirater i flere mindre både forsøgte at kapre sværgodsskibet Maersk Texas onsdag.

Det oplyser Maersk Line Limited - A.P. Møller-Mærsks amerikanske datterselskab.

Kommunikationschef i Maersk Line Limited Kevin Speers fortæller, at skibet blev angrebet onsdag lokal tid nordøst for Fujairah, mens det var i transit i Oman-bugten.

- Alle om bord er i sikkerhed og uskadte, og skibet fortsætter sejladsen.

Sådan foregik angrebet

Et antal mindre både med bevæbnede pirater nærmede sig hastigt Maersk Texas. Besætningen aktiverede foranstaltninger efter den godkendte sikkerhedsplan

Selv om piraterne fik klare advarselssignaler, fortsatte de alligevel deres direkte kurs mod skibet, og de bevæbnede vagter affyrede varselsskud.

- Piraterne skød derefter mod Maersk Texas, og vagterne besvarede ilden efter de gældende amerikanske regler for disse operationer, fortæller kommunikationschefen.

- Der var mange små fiskebåde og andre mindre fartøjer i området, men de var ikke involveret i hændelsen.

Sværere at kapre skibe

Somaliske pirater har fået sværere ved at kapre skibe, efter at rederierne i stigende grad beskytter skibe og besætning med bevæbnede vagter.

Også den internationale flådes indsats mod de somaliske piraters hærgen har båret frugt. Både EU og Nato har krigsskibe i området, der er sat ind i piratkampen. Krigsskibene har haft held til at sætte pirater ud af spillet, dels ved at tage dem til fange og løslade gidslerne om bord på de skibe, de har kapret.

Senest har EU's Navfor-indsats også i en helikoptermission destrueret piratbaser på landjorden og varslet, at der vil komme flere angreb fra luften for at stække piraternes muligheder for at komme på havet på jagt efter nye erobringer.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063