23948sdkhjf

Fire Absalon-pirater er nu i Kenya

De fire formodede pirater, som Kenya har lovet at stille for en dommer, er nu udleveret til landet.
Det danske krigsskib i kampen mod somaliske pirater Absalon har nu sat de sidste pirater i land. Det drejer sig om fire formodede pirater, der er udleveret til Kenya, hvor de skal stilles for en dommer, skriver nyhedsbureauet AFP.

Ud over de fire pirater er det også lykkedes Danmark at få fire andre pirater retsforfulgt på Seychellerne.

De i alt otte formodede pirater var blandt de 25 pirater, som Absalon tog til fange under en aktion den 7. januar, og hvor 14 pakistanske og iranske gidsler blev sat fri.

De formodede pirater havde i to måneder holdt iranerne og pakistanerne som gidsler om bord på deres eget fiskeskib og brugt det som et moderskib i jagten på nye ofre.

Efter en tre timer lang aktion, hvor Absalon måtte skyde varselsskud mod piratskibet, overgav piraterne sig. De frigivne gidsler sejlede hjem i fiskeskibet, efter at de havde sundet sig nogle dage på Absalon.

Otte af de 25 pirater er udleveret til retsforfølgelse, mens Absalon har sat de sidste 17 pirater i land på den somaliske kyst med tak for denne gang.

Mens Danmark sætter 17 pirater i land, har to danske søfolk og deres fire filippinske kolleger nu været gidsler hos pirater i 401 dage. De blev kidnappet fra fragtskibet Leopard fra rederiet Shipcraft den 12. januar 2011 i Det Arabiske Hav.

Dermed er søfolkene de gidsler, der har siddet tilfangetaget længst i nyere dansk søfartshistorie. Det er uvist, hvornår de seks søfolk har udsigt til at komme hjem til deres familier.

Over de seneste måneder har somaliske pirater ikke haft den store succes med at kapre skibe.

I alt seks skibe ligger kapret og omkring 176 søfolk holdes som gidsler. Ud af de 176 gidsler er de 51 gidsler fjernet fra deres skib, blandt dem besætningen fra Leopard.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078