23948sdkhjf

Brændstof-tyve får det sværere

Med en døgnovervågning af samtlige tankanlæg og et såkaldt intelligent brændstofkort bliver det nu en hel del sværere for både de internationale mafiaer og de mindre brodne kar at stjæle de dyre dråber. Det fortæller markedschef i Q8, Anders Højer til Transportmagasinet.dk.
"Kort-misbrug er meget udbredt. Vi har set eksempler på bander, der bryder ind i lastbiler, kopierer magnetstriben på brændstofkortet og snupper pin-koden, som alt for mange chauffører opbevarer fuldt tilgængeligt i kabinen. Samtidig har der også været en stigende tendens til, at chauffører bliver fristet til at tanke lidt ekstra af de dyre dråber med henblik på videresalg. Derfor har vi fundet det naturligt, at udvikle et kort, der, på tværs af grænserne i Europa, giver vognmændene fuld kontrol med hvor meget, der tankes, hvor tit og hvor", forklarer Anders Højer.

"Modsat andre brændstofkort, er vores kort on-line valideret. Det vil sige, at alle transaktioner foregår i realtid, hvilket igen giver mulighed for at indlægge en række begrænsninger i kortets anvendelse. Man kan vælge at indlægge begrænsninger i forhold til hvor mange liter diesel, der må tankes inden for en given tidsperiode, hvor mange transaktioner, der må foretages inden for en given tidsperiode og på hvilke tankanlæg, der må tankes. Det er for eksempel muligt at spærre for tankning i weekender. Dermed kan vognmænd og speditører styre forbruget i overensstemmelse med de aktuelle transportbehov og samtidig sikre sig mod misbrug", siger Anders Højer, markedschef i Q8, til Transportmagasinet.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078