23948sdkhjf

Pirater truer med at dræbe gidsler

Pirater slap fra at blive taget til fange af tysk krigsskib - de truede med at dræbte 15 indiske gidsler.
Ved at true med at dræbe 15 indiske gidsler, lykkedes det somaliske pirater at slippe for at blive taget til fange af et tysk krigsskib under EU Navfors indsats mod pirater. Det oplyser EU Navfor.

Piraterne var om bord på et indiske fiskeskib, som de havde kapret og brugte som moderskib. De angreb et hollandsk uddybningsfartøj, men bevæbnede vagter om bord på det hollandske fartøj skød igen mod piraterne.

Under ildkampen blev flere pirater såret, de trak sig tilbage og opgav det væbnede angreb mod det hollandske fartøj.

Efterfølgende blev piraterne i det kaprede moderskib og de 15 indiske gidsler skygget af det tyske krigsskib Lübeck, der forsøgte at standse moderskibet.

Men piraterne reagerede ikke på tyskernes ordrer om at standse, de reagerede heller ikke på varselsskud eller skud direkte mod moderskibets stævn.

I stedet truede piraterne med at dræbe de 15 indiske gidsler, hvis tyske soldater forsøgte at borde moderskibet.

Det skulle vise sig, at piraterne havde forstærkning af et andet pirat-moderskib i nærheden. Det var den kaprede italienske tanker Enrico Ievoli, der sejlede dem i møde.

Under nye trusler om at ville slå gidslerne ihjel, hvis tyskerne blandede sig, forlod piraterne det kaprede indiske fiskeskib og gik om bord i den italienske tanker.

For at beskytte de 15 indiske gidslers liv, kunne besætningen på den tyske fregat kun se til, mens piraterne slap væk i det kaprede italienske tanker.

Først derefter kunne soldater fra den tyske fregat gå om bord i fiskeskibet, hvor de konstaterede, at de 15 indiske gidsler alle var i god behold.

De flygtede pirater satte kurs mod den somaliske kyst, men de skygges af vestlige flådestyrker, oplyser EU Navfor.

Den italienske tanker med 18 besætningsmedlemmer om bord blev kapret 27. december.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063