23948sdkhjf

Bedre rammer for grænseoverskridende infrastruktur

EU’s transportministre var torsdag samlet til rådsmøde i Bruxelles for at drøfte, hvordan grænseoverskridende transport og infrastruktur kan skabe vækst i EU.
Rådsmødet havde den danske transportminister Henrik Dam Kristensen som mødeleder. Han kunne konstatere, at der blandt de øvrige transportministre var bred enighed om forslaget til de nye retningslinjer for Det transeuropæiske transportnet (TEN-T)

Nettet har til formål at støtte bedre transportforbindelser og infrastruktur på tværs af EU’s grænser.

- Jeg er glad for de konkrete resultater, som vi opnåede på rådsmødet i dag, siger Henrik Dam Kristensen.

- Der var bred enighed om nye retningslinjer for det transeuropæiske transportnetværk, TEN-T. Vi europæere rejser mere og mere på tværs af EU's grænser, og dagligt skal varer transporteres fra A til B over hele Europa. Derfor er vi alle dybt afhængige af et velfungerende europæisk transportsystem. Med de nye retningslinjer for TEN-T skaber vi rammerne for, at EU-midler kan styrke den grænseoverskridende infrastruktur og på den måde give reel merværdi for hele Europa.

Luftfarten

Der var også et flertal i Rådet vedrørende forslaget om groundhandling i de europæiske lufthavne.

- Kvaliteten og effektiviteten i groundhandling-ydelserne skal øges, siger Henrik Dam Kristensen.

- Særligt med tanke på de kommende års stigning i antallet af passagerer er det vigtigt, at vi allerede nu indstiller os på, at der er behov for større konkurrence på området for at kunne levere bedre og mere effektive ydelser.

- Vi drøftede også sikkerhedsprocedurerne i de europæiske lufthavne og flyve/hviletidsregler for piloter. Vi fik startet en vigtig debat om, hvordan vi måske kan effektivisere sikkerhedsprocedurerne, samtidig med at vi bevarer et højt sikkerhedsniveau.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079