23948sdkhjf

ErhvervsMagasinet - fredag

Tre store indslag i radioudsendelsen ErhvervsMagasinet: den nye havnelov, håndværkerfradraget og nedrivning af gamle huse.
Nye forretningsmuligheder for danske erhvervshavne

Ny havnelov åbner op for helt nye kommercielle forretningsmuligheder for de danske erhvervshavne. I brancheorganisationen Danske Havne tror man på, at der med de nye rammer er skabt gode muligheder for vækst.

- Havnene kan gå ind i nye forretningsmuligheder, hvis der ikke umiddelbart er private aktører, der vil løse opgaven, fortæller foreningens formand Uffe Steiner Jensen.

- På den måde tror vi og mange på, at vi kan skabe yderligere kommercielle forretninger, nye jobs og beskæftigelse. Det er et væsentligt hovedpunkt i den nye lov.

BoligJob-ordningen bør fortsætte

Håndværkerfradraget er et hit og har i 2011 været brugt af 270.000 borgere - og det er en så stor succes at Håndværksrådet nu opfordrer politikerne til at forlænge ordningen efter 2012.

- Vi har set i Sverige, at de har en super model, siger Håndværksrådets cheføkonom Jacob Thiel.

- Her kan man se, at man får fjernet en stor del af det sorte arbejde, hvis man giver et fradrag til borgere for håndværksydelser. Så vi vil gerne have, at ordningen fortsætter ud over 2012.

Ultimativ energieffektivisering

Der kan til tider være mere fornuft i at rive gamle bygninger ned i stedet for at energirenovere dem.

Det mener Dansk Byggeris direktør, Michael H. Nielsen.

- Erfaringerne viser, at i mange situationer kan det være svært inden for en fornuftig økonomi at nedbringe energiforbruget i bygninger så meget, som det faktisk kan være nødvendigt for, at vi skal nå de ambitiøse mål om CO2 reduktion her i vores samfund, siger han.

- Derfor mener vi, at man i mange situationer med fordel kunne tænke i: hvad er grundværdien det pågældende sted, hvad ville man kunne få for pengene hvis man i stedet for at renovere brugte de samme penge på at bygge nyt. Der viser det sig jo, at i mange tilfælde ville man kunne få noget, der er meget mere tidssvarende, langtidsholdbart og også energieffektivt ved at bygge nyt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078