23948sdkhjf

Jernbanen i Sønderjylland skal styrkes

ITD er vært for møde i den dansk-tysk transportkommission, som vil styrke banetransporten i det sydjyske.
På tirsdag holder den dansk-tyske transportkommission sit andet arbejdsmøde, siden den i juli 2011 år blev stiftet for at styrke transportsamarbejdet på tværs af landegrænsen i syd.

Et af temaerne i det dansk-tyske samarbejde er, hvordan baneforbindelsen kan styrkes ned gennem Sydjylland på begge sider af grænsen. En sag, som man også fra vejtransportens brancheorganisation følger med stor interesse.

Jyllandskorridor til eksport

- Fra lastbiltransportens side er vi stærkt interesseret i at få forbedret Jyllandskorridoren for både vejtransport og banetransport, siger Mogens Therkelsen, der både er formand for ITD og deltager i kommissionsarbejdet.

- Den meget ringe baneforbindelse fra Trekantsområdet til Hamborg udgør i dag en praktisk forhindring for, at jernbanen kan aftage gods og dermed løse op for noget af trængslen på vejene.

Mogens Therkelsen understreger, at en dansk-tysk afklaring af banespørgsmålet er en forudsætning for, at et dansk anlægsarbejde kan igangsættes med henblik på at udbygge den sønderjyske baneforbindelse.

Helt til Hamborg

- Det nytter ikke at behandle spørgsmålet om den styrkede baneforbindelse i Sønderjylland som et rent dansk spørgsmål, sådan som der er tendens til i den danske debat. Hvis banen ikke udbygges hele vejen ned til Hamborg, vil det ikke gavne den danske trafik synderligt, at der bliver lagt et ekstra spor ind på den danske side, siger Mogens Therkelsen.

Han understreger, at han vil bruge en fælles dansk-tysk afklaring til at fastholde de danske politikere på planerne om at udvide den sønderjyske baneforbindelse.

- Samarbejde mellem bane- og vejtransport er en vigtig forudsætning for en velfungerende og effektiv logistik i hele Europa, og det er vores mål, siger han.

En anden velkommen styrkelse af banetransporten i det sydjyske ville ifølge Mogens Therkelsen være en ny banegård tæt på grænsen og på motorvejen.

- Igen vil det øge mulighederne for samarbejde mellem lastbiler og tog på logistikområdet, siger Mogens Therkelsen.

Formandskab til Slesvig Holsten

Formandskabet i den dansk-tyske transportkommission går på skift mellem den danske transportminister og transportministeren fra den tyske delstat Slesvig-Holsten. Sidstnævnte har netop over-taget ansvaret fra årsskiftet. Kommissionen holder foreløbigt 3-4 arbejdsmøder årligt.

Yderligere oplysninger:

Kommunikationschef Nikolaj Stig Nielsen, ITD. Tlf. 2374 1071
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063